S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

20:e September 2012 – Vår kattträdgård

Madde i sitt växthus.

Vi vill att våra katter ska kunna vara ute och därför har vi hägnat in vår utegård med hundstängsel. Det här var inga problem med våra gamla katter som var helt nöjda med att gå ut och lägga sig i solen ett tag, men vi hade glömt hur nyfikna unga katter kan vara….

Förra sommaren tillbringade min man med att sätta plast högst upp på stängslet så katterna inte kunde klättra över. Allteftersom han satte upp plasten så hittade Madde och Ludde nya klättringsvägar. En kväll märkte vi plötsligt att Ludde var borta och jag började gå efter gatan vi bor på för att hitta honom. Några grannar stannade och undrade vad jag letade efter och började hjälpa till. Ett par minuter senare kommer sonen, som fått stanna kvar hemma om Ludde skulle dyka upp där, och talar om att en annan granne ringt och talat om att Ludde var i deras trädgård. Det gick bra att fånga in rymlingen, han kom snällt när jag lockade på honom. Sen var det bara att börja leta vart han klättrat över och sätta upp mer plast.

När det gått ett antal veckor var vi färdiga, varje rymningsväg var spärrad och katterna accepterade att de fick nöja sig med sin egen trädgård.

Trädgården ja, vår trädgård ser inte ut som alla andras, vi har med tiden ändrat om så katterna ska tycka om den. Det betyder att inget är planterat där de vill gå, gräset får växa högt så det finns något att smyga runt i. Det ligger en lektunnel för barn där som är mysig att springa i och äppelträdet är nersågat till en hög stubbe som är bra att sitta på. Det är helt enkelt en liten kattvänlig trädgård.

Vi har också satt upp ett litet växthus som Madde betraktar som sitt, hon älskar att ligga och sova där, tyvärr blir det ganska varmt vilket gör att hon tappar väldigt mycket päls på sommaren, hon ser nästan ut som en korthårskatt, men förhoppningsvis kommer pälsen tillbaka när det blir kallare ute.

Madde på väg ut ur sitt växthus.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 20, 2012 by and tagged , , , , , .
%d bloggers like this: