S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

28:e September 2012 – Ludde har haft tjejbesök

Ludde vilar upp sig.

Förra helgen fick Ludde besök av en blåmaskad birmafröken som heter Linblomman’s Alice (kallas för Bella). Det här var inte första gången de träffades. Första gången var för snart ett år sedan, men då var Ludde inte riktigt mogen för det där med tjejer, åtminstone inte med andra än Madde.

Jag lovar, det var en desperat kattpojke som bad att få bli utsläppt från rummet han var i, han använde argument som ”hjälp, det är en galen katt här”, ”matte kom och rädda mig, hon vill göra saker som jag inte vill” ”hon slår mig med tassen när jag försöker vara snäll” o s v i all oändlighet.

Till slut var det bara att släppa ut honom, innan han grävt en gång under dörren, för ut det bara skulle han.

Det är klart, ingen av katterna hade någon vana för hur man skulle bete sig mot varandra och tyvärr blev det heller inte några kattungar då. Jag vet att det ofta framställs som om det är något som katterna vet rent instinktivt, men tro mig, det finns ett antal katter som skulle behöva se en instruktionsvideo först.

Ludde var faktiskt riktigt nervös för att gå in det rummet ett tag efter att hon åkt, han trodde nog att hon gömde sig någonstans, beredd att störta fram och dänga upp honom igen. Samtidigt var han nyfiken, han förstod nog att det var något han skulle tycka om, bara han blivit lite större.

Men, tiden går, Ludde har växt på sig och sjunger riktigt bra nu. Han brukar öva en stund varje kväll och morgon för att kolla hur det låter och om det kommer någon tjej. För det mesta brukar Madde titta överseende på honom, men ibland får han en örfil, speciellt om han försöker sig på något hon inte vill.

Förra helgen ringde Karin, stolt matte och uppfödare till Bella och ville att vi skulle försöka en gång till, så vi bestämde att de skulle komma dagen efter. Jag var lite nervös å Luddes vägnar och funderade på om han visste vad han skulle göra nu och hur det skulle gå den här gången. Jag vet att det inte är några problem med Madde, det är ju hans tjej, men det här är tjejen han var rädd för och absolut inte vågade förföra i fjol. Eller riktigt visste hur han skulle göra heller.

Nåja, de kom på söndagen och vi släppte ihop katterna i deras rum och sen var det bara att vänta. Efter några timmar började Ludde sjunga och efter ett tag hördes svar från Bella, innan kvällen var slut var det ingen tvekan om att det varit parning därinne. De är inte direkt ljudlösa av sig.

Vi tittade till katterna ibland, fyllde på mat, vatten och så, den här gången var Ludde inte intresserad av att följa med ut ur rummet, han hade roligt!  På onsdag morgon tyckte han att det räckte och talade om att han ville komma ut och det fick han såklart. Han larvade runt i huset och såg kaxig ut hela dagen och när det blev kväll satte han sig utanför dörren och ville in till Bella igen. Mitt framför våra ögon nosade de på varandra, Bella ställde upp sig och Ludde klev på och gjorde vad han skulle. Direkt efter det gick han ut ur rummet och sen var det bra.

Bella for hem i dag och nu kan vi bara vänta och hålla tummarna att det blir fina kattbebisar i början på december.

Ludde, han har fått en rejäl portion kokt torsk i kväll och lagt sig att sova, jag misstänker att han kommer att sova några dagar med korta avbrott för mat, han ser trött ut.

Vill du besöka S*Linblomman’s Helig Birma? Tryck då HÄR.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: