S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

29:e Oktober 2012 – Första snön

Ludde tittar på snöflingor

I går kom första snön, som vanligt är det många bilägare som blir överraskade och inte lagt på vinterdäck. Jag var ute och körde till affären i går och det var ett mindre äventyr med bilar utan dubb och galningar som inte fattat det var väldigt halt utan körde som vanligt.

Här hemma var det lika mycket äventyr för katterna, det kommer som en överraskning även för Madde och Ludde att det blir något konstigt vit ute i rastgården. Bägge katterna tvärstannade i dörröppningen och bara tittade på det konstiga vita som fanns där.

Ludde gick ut en kort stund och la sig på säkert avstånd från det vita. Sen gick han in och kollade om det kommit något nytt i matskålen innan han la sig i sin korg för en sovstund. Madde däremot trippade ut med försiktiga steg. Hon gjorde sitt bästa för att slippa sätta tassarna i snön och gjorde sig väldigt lång och gick nästan på tå ut. Hon gick ut en kort sväng men sen var det full fart in igen.

På eftermiddagen gick husse ut och sopade bort snön och började förbereda stigen vi alltid skottar åt katterna, vi gör en gång ända fram till stängslet så de kan gå ut även på vintern. Efter det gick bägge katterna ut och var mycket nöjda med sin lilla gång.

Förra vintern upptäckte Madde såsmåningom att det gick att gå på snön när det var skarsnö, då hoppade hon glatt upp och promenerade runt. Tyvärr fattade hon inte när skaren försvann så det hände några gånger att hon hoppade ut och försvann rakt ner i snön. Då var det full fart in och sedan full genomgång av pälsen för att få bort all snö.

Vi får väl se om den här snön ligger kvar eller om den försvinner innan det är dags för riktig vinter.

 

 

Advertisements

3 comments on “29:e Oktober 2012 – Första snön

 1. Rebekah
  October 29, 2012

  Det måste ha sett bra roligt ut, när skaren brast! Dina katter har det bra ordnat med den där uteplatsen!

  Här får man inte ha dubbdäck.

  • Annakarin
   October 29, 2012

   ska försöka ta något kort i vinter på ett kattformat hål i snöhögarna….

   • Rebekah
    October 29, 2012

    Jag minns när jag bodde i Berge, och räven hoppade jämfota på skaren! Rävar ser ju så roliga ut … som att de har ett stort leende på hela tiden. De hörde väl sorkar och grejor röra sig under snön, så de hoppade för att få hål på den..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on October 29, 2012 by and tagged , , , , , , .
%d bloggers like this: