S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

10:e November 2012 – Kattleksaker

Madde på spaning

Leksaker till katter är något man kan skriva mycket om. Jag tror de flesta som har katter har inte bara en eller två leksaker hemma, snarare tjugotvå och de flesta bara ligger och blir aldrig lekta med. Varje gång man ska städa får man börja med att gå runt och plocka upp allt från golven, det är lite som när det fanns småbarn i huset, ett konstant plockande.

Vad är det egentligen som gör en leksak rolig att leka med? Här i huset har favoriterna varit små röda julgranskulor, Madde tog dem från en minijulgran första julen. Hon brukar använda dem att spela någon form av fotboll med. Ludde älskar snören och bär gärna iväg alla skosnören han hittar. Fram till i våras har det varit favoriterna, allt annat brukar bara ligga utan någon leker med dem.

I våras var vi på utställning i Luleå och precis som vanligt går man runt och tittar på allt som finns till salu, i ett av stånden, MeKatt, hittade vi något som var nytt för oss, leksaker och vippor med kaninskinn. Vi provade att köpa och la en leksak i utställningsburen till Ludde. Han anföll den på en gång och busade som en kattunge för sig själv. Det slutade med att vi köpte några vippor och några fler bläckfiskar av kaninskinn.

Det har varit stora favoriter här hemma sedan dess. För ett tag sedan var det dags att köpa nya, Ludde har med tiden förvandlat sina leksaker till trasor och varje natt har han parkerat en i eller bredvid matskålen.

Jag fick de nya leksakerna med posten i går och både Madde och Ludde var som kattungar och busade runt som bara den. Det var tur jag köpte flera så jag kan slå in några till jul som julklappar till katterna, även om det alltid brukar vara papper och snören som är roligare än innehållet.

MeKatts kattleksaker hittar du HÄR.

Advertisements

2 comments on “10:e November 2012 – Kattleksaker

 1. colderweather
  November 16, 2012

  Va’ kul! McDuff leker inte lika mycket nu som när han var liten. Jag kunde slänga en vanlig papperstuss nerför trappan, han sprang ner och hämtade den … som en hund … hur många gånger som helst. Men då var han bara ett år. Ett tag gick det bra med lurviga bollar … det gör det nu också, men bara en kort stund, se’n verkar han tappa intresset…

  • Annakarin
   November 16, 2012

   Ska jag skicka en kaninleksak till dig så får MacDuff prova ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 10, 2012 by and tagged , , , , , , , .
%d bloggers like this: