S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

31:a December 2012 – Nyårsafton

Ludde i korgstol.

Ludde i korgstol.

Madde och Ludde har haft en bra jul, i deras värld har huset fyllts av nya saker att leka med, papper som prasslar, tomma knäckformar att dribbla runt med, massor av snören att jaga efter och god mat. Alla är hemma hela dagarna så det finns alltid någon som har tid att klia en katt och ett knä att ligga och vila i.

Jag har hela julen anklagat Madde för att sno garntomtar ur granen och lägga i fönstret i sovrummet varje morgon men jag hade fel. För några kvällar sen när jag satt i vardagsrummet kom Ludde in. Han gick raka vägen till granen, ställde sig på bakbenen, dängde till en garntomte som ramlade ner på golvet. Sen tog han den i munnen och försvann uppför trappan.

Ludde är också förtjust i en korgstol som jag fyllt med tomtar, han ligger gärna och sover där nu i jul även om han är lite fundersam på en av tomtarna. Det är en tomte som sjunger och rör sig om man petar till den och han har lyckats få igång den ett par gånger. Då hör man tomten börja sjunga följt av en duns när Ludde hoppar ner från stolen. Sen sitter han där och tittar tills den tystnar, då hoppar han upp och lägger sig igen.

Ludde framför granen.

Ludde framför granen.

Ludde är fortfarande okastrerad och det går bra, han sjunger lite men inte så farligt. Det är mest morgon och kväll han har en sångstund för att kolla om det finns någon hona som vill i närheten. Han strilar inte utan sköter sig väldigt bra. Så länge han fortsätter sköta sig och mår bra får han vara okastrerad, han har inte heller fått vare sig piller eller sprutor utan han är bara en snäll kille.

Jag hoppas att jag framöver kan visa upp bilder på den kull han blivit pappa till, det blev tre fina flickor som växer och frodas, vi ska åka och hälsa på i januari för att se hur de utvecklas.

Till sist vill jag önska alla ett riktigt gott nytt år.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 31, 2012 by and tagged , , , , , , , .
%d bloggers like this: