S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

30:e April 2013 – Valborgsmässoafton, våren är här.

apr30-13Valborgsmässoafton

Ludde njuter av vårsolen.

Nu har våren kommit till Härnösand. All snö är borta och i vår lilla trädgård har krokus och scilla börjat komma upp.  Ett annat säkert vårtecken är Madde som nu är ute så fort solen lyser. Vi har öppnat dörren på glänt till vårt lilla växthus och där tar hon sin dagliga siesta. Hon gör sitt bästa för att någon av oss ska följa med ut och leka med henne eller bara erbjuda ett knä att ligga och sova i. Hon är en katt som älskar att vara ute, hon sätter upp nosen och känner av en massa spännande dofter, jagar flugorna som börjat komma fram eller bara något löv som rör sig när det blåser.

Ludde går också ut men han är mer intresserad av att nosa igenom sitt revir och hålla uppsikt så ingen annan hankatt kommer i närheten. För några veckor sedan var det en stor hankatt på utsidan och Ludde förvandlades till en jättestor hårboll. Han reste ragg över hela kroppen och svansen såg ut som en dammvippa. Madde, som också var ute, försvann in under soffan i vardagsrummet medan Ludde försökte ta sig över nätet för att spöa upp rivalen.  Han lyckades jaga iväg inkräktaren och när det var gjort sprang han in och letade fram Madde.

Resten av dagen delade han mellan att springa ut och kontrollera att det var fritt från andra katter och att cirkulera runt Madde, jag tror han beskyddade henne. När kvällen kom var han så trött så han somnade med tassarna i vädret.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 30, 2013 by and tagged , , , , , , , .
%d bloggers like this: