S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

14:e Juni 2013 – Djungelkatter

jun14-13Djungelkatter2

Madde smyger tystare än djungelkatten.

Jag har svårt att låta bli att skriva om hur mycket Madde och Ludde uppskattar att kunna vara ute, men jag njuter verkligen av att se hur de har det i sin trädgård. Alla våra grannar har klippt gräsmattan ett bra tag nu men inte vi.

Vi låter vår trädgård förvandlas till en djungel med högt gräs så katterna kan smyga omkring och gömma sig. Jag har försökt tänka mig in i deras perspektiv och lagt mig ner på gräsmattan och det är verkligen en djungel därute. Rabarberblad som man kan sova under eller ligga och spana på fåglar som är på gräsmattan utanför trädgården. Tuvor med väldigt långa grässtrån där man kan lurpassa på flugor och annat. Ett växthus att sova i när det regnar och stenplattor som vi lagt på höjden för att skapa en utsiktsplats att ligga på.

jun14-13Djungelkatter

Du hittar aldrig Madde, hon hittar dig.

Till midsommar ska vi ändå hyfsa till trädgården lite, bara så pass att inte grannarna anmäler oss till någon trädgårdspolis för att vi inte har så prydligt som de har men vi kommer att lämna några tuvor med gräs så det finns något kvar att leka i. Dessutom älskar Madde när någon av oss följer med ut, tar ett långt grässtrå och låter henne jaga efter. När hon fångar sitt byte tar hon strået och lägger bakom stubben, sen kommer hon tillbaka för att jaga ett till. Det är en lek som hon aldrig tröttnar på. Ludde är med ibland men för det mesta ligger han en bit ifrån och tittar på när Madde springer. Han är lite bekväm av sig.

jun14-13Djungelkatter3

Madde vilar först då fred råder i världen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: