S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

19:e Juli 2013 – Semesterdags

jul19-13Semesterdags

Madde njuter av sommarsolen.

Nu börjar det snart bli dags att fara på semester och koppla av från allt vad arbete är, men det är inte alltid så lätt, varken Madde eller Ludde har pass och kan fara någonstans. Jag tror inte heller att de skulle uppskatta lata dagar på stranden eller att strosa runt i en ny stad.

Jag är lyckligt lottad eller rättare sagt Madde och Ludde är det. De behöver aldrig fara hemifrån utan de får vara kvar hemma där de trivs och har det bra. Det är betydligt enklare att låta kattvakten flytta hem till oss än att flytta katterna dit.

För det mesta har det varit min bror eller mamma som flyttat in och det har fungerat väldigt bra. Ibland för bra, både Madde och Ludde blir bortskämda ordentligt och äter mest nykokt torsk och räkor. Både torrfoder och kattmaten jag köpt brukar vara kvar när vi kommer tillbaka. Har vi varit borta länge är det ganska intressant att väga katterna innan vi far och när vi kommer hem, de kan bli riktigt runda på några veckor.

Ibland tror att de tycker vi kunde vara borta längre med tanke på hur ompysslade de blir. När vi kommer hem brukar de vara lite försiktiga och de tar några dagar innan de tar oss till nåder igen.

Det gäller inte lillhusse som alltid hälsas av en överlycklig Madde, för henne är lillhusse den viktigaste personen som finns.

Advertisements

2 comments on “19:e Juli 2013 – Semesterdags

 1. rebekah
  July 20, 2013

  Hej hopp!
  Jättebra att ni kan göra så, att kattvakten flyttar in! Tror aldrig det skulle funka nå’t vidare om jag skulle bli tvungen att lämna bort McDuff. Han hade blivit påfallande rund under min frånvaro … för mycket godis!

  • Annakarin
   July 26, 2013

   Vi har nyss kommit hem och s fort Ludde sg mig gick han och satte sig vid matsklen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on July 19, 2013 by and tagged , , , , , , , , .
%d bloggers like this: