S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

18:e Augusti 2013 – Dags för vardag igen

aug18-13Dags för vardag igen

Kattvätt.

Nu är det dags att börja jobba igen och alla rutiner är hemma går tillbaka till det normala. Madde och Ludde har varit hemma hela sommaren och vi har växlat i olika konstellationer att vara hemma, dessutom var ju iväg på utställning i Norge så man kan säga att katterna också varit på semester. Jag tror det är nyttigt även för dem att göra något ibland, även om Madde och Ludde kanske inte håller med mig om det.

Varje gång någon av oss varit hemifrån blir vi betraktade lite misstänksamt första timmarna vi kommer hem, både katterna håller lite avstånd till oss och betraktar oss noga innan vi blir godkända. Då är det dags för ett ordentligt kliande och mysande ett tag och sen är allt som vanligt igen.

Det är inte lika varmt ute på dagarna men båda katterna tycker ändå att altandörren ska vara öppen så de kan gå ut och in som de vill, vi får väl se hur länge vi klarar av det innan det blir för kallt inomhus. Det har varit några dagar med väldigt mycket regn här, 50 mm en natt. Den morgonen klev Madde och Ludde inte ens upp för frukost, de sov vidare precis som om de visste att det inte var någon mening att gå ut.

Nu, när det börjar mörkna på kvällarna, är Madde ute och jagar. Hon håller rent på allt vad harskrankar, nattfjärilar och allt möjligt annat. Hon jagar allt och bär stolt in sina byten och lägger framför lillhusses fötter, hon undrar säkert varför han inte blir så glad över allt han får av henne.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on August 18, 2013 by and tagged , , , , , , , , .
%d bloggers like this: