S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

26:e September 2013 – Yras första vecka

sep26-13Yras första vecka

Yra jagar Luddes svans.

Det har gått över förväntan att få en ny katt i huset. Smeknamnet hon fått kom ganska naturligt eftersom hon yrar runt överallt. Så fort man öppnar ett skåp eller en dörr så är hon där och ska titta in, hon är en nyfiken och tuff liten tjej.

Första dagarna var det lite fräs och morr från Madde och Ludde men det har lugnat sig. Ludde har accepterat henne ganska fort och de ligger nu och sover tillsammans, han till och med tvättar henne ibland. När man sitter och leker med dem och drar ett snöre brukar Yra efter en stund bara sätta sig och titta på, Ludde är ju lite större så hon flyger iväg när han tacklar henne för att komma åt snöret först.

Madde håller sig fortfarande på sin kant men hon har slutat morra och kan till och med nosa på henne ibland så jag tror det kommer att gå bra. Madde behöver bara lite mer tid innan hon förstår att Yra inte kommer att ta lillhusse från henne.

Jag försöker vara noga med att gosa lite extra med Madde och Ludde så de inte ska bli svartsjuka, det är ju svårt att motstå en liten Yra som kommer framhoppande och pockar på uppmärksamhet.

Hon är ett riktigt matmonster och äter gärna och mycket, all mat ska provas och när hon ätit upp sin mat vill hon gärna prova vad vi äter, så här långt har hon inte backat för något, inte ens citronmarmelad.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 26, 2013 by and tagged , , , , , , , , , .
%d bloggers like this: