S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

1:a Oktober 2013 – Nya kattrutiner

okt1-13Nya kattrutiner

Yra och Ludde kollar läget.

Det är fascinerade att se vad som händer när det kommer en ny katt i huset. Yra har ställt alla Maddes och Luddes rutiner upp och ner men nu börjar det sakta återgå till det normala.

Ludde som verkligen älskar att sova har varit vaken nästan hela tiden sedan Yra kom flyttade in. Jag som trodde att han skulle ha svårast att acceptera en ny katt var den som först började leka med henne. Han har tvättat henne och de har sovit tillsammans. En kväll när Yra låg och sov hos mig i sängen kom han upp och hämtade henne, när jag smög ner efter en stund låg de och sov tillsammans huvud mot huvud i klösträdet. Ludde försöker också uppfostra henne ibland, han tycker inte om när hon vill leka med hans svans när han vill vila.

okt1-13Nya kattrutiner2

Madde och Yra ute på upptäcksfärd.

Madde som jag trodde skulle bli glad över en lekkompis har varit nästan osynlig, hon har tillbringat tiden i lillhusses knä och mest fräst åt Yra om hon kommit för nära. Hon som älskar att busa har inte busat sen Yra kom. I går kväll klarade Madde inte av att vara stilla längre. Lillhusse fick henne att börja busa och Yra fick vara med. I dag har de också haft en busstund med lillhusse. Hon tycker fortfarande inte om när Yra springer mot henne för börja busa utan att någon av oss är med, men det kommer säkert att bli bättre snart. Hon är i alla fall mycket mer avslappnad nu och går omkring i hela huset som hon brukar göra.

Nu när det börjar bli vardag har Ludde börjat sova igen, han har lite sömn att ta igen efter all vakentid och i går kväll kröp han upp i min famn för lite kvällsmys, bara han och jag.

Yra har klarat flytten fantastiskt bra, hon är framåt och pigg. När hon börjar kurra hörs det på långt avstånd, fast hon är så liten. Mat älskar hon och har inga problem med att tränga sig först till matskålen när det serveras något nytt. Hon har också fått börja vara ute under uppsikt och efter en försiktig inspektion av allt nytt uppskattar hon sina utestunder och att springa i gräset. Få se vad hon tycker när snön kommer.

Advertisements

2 comments on “1:a Oktober 2013 – Nya kattrutiner

 1. quackofdawn
  October 4, 2013

  Underbart att det går så bra! Stora förändringar för de två andra — man förstår att det måste kännas ovant. Fina bilder!

  • Annakarin
   October 4, 2013

   De tycker hon är jobbig ibland när hon vill leka, Madde tycker hon är jobbig ibland. Ska försöka ta mer bilder men hon är svår att fota, hon är aldrig stilla!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on October 1, 2013 by and tagged , , , , , , , , , , .
%d bloggers like this: