S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

22:a December 2013 – Fjärde advent

dec22-13Fjärde advent

Yra och Madde.

Nu är det snart julafton och det mesta här hemma är klart. I går var det dags för paketinslagning. Jag försökte passa på när katterna sov men Yra vaknade av prasslet och ville vara med. Det slutade med att vi var två som hjälptes åt, en slog in paket och en lekte med Yra.

I dag har vi klätt julgranen med mängder av plastkulor som inte går sönder om (när) granen välter. Inget som kan gå sönder och absolut inget glitter som är farligt att tugga i sig. Man kan lugnt säga att granen ser lite annorlunda ut i år. Vi har också valt att inte klä granen nertill så den ser lite naken ut.

Yra tycker att granen är jättespännande, vi har haft den uppe oklädd en dryg vecka för att vänja henne men den är fortfarande lika rolig att leka med. Vi har vadslagning inom familjen hur länge det dröjer innan den blir vält första gången.

Visserligen är jag van att alltid fundera över vad som går att ha, det var inte så många jular sen Madde och Ludde var kattungar. Skillnaden är att Madde och Ludde kunde nöja sig med att titta men Yra leker med allt. Det enda som Madde inte kunde låta bli var röda julkulor, hon plockade försiktigt bort alla hon kunde nå och sen dribblade hon dem över golvet och hade väldigt roligt.

Fördelen är att det kommer att gå snabbare när det är dags att städa bort julen, det är inte så mycket framme i år, allt som finns är av plast eller tuggsäkert.

Jag ser med spänning fram emot julafton, massor av mat framme, paket under granen och allt annat spännande. Det kommer att behövas någon som håller ett öga på Yra, annars lär vi hitta henne tuggande på julskinkan.

Advertisements

2 comments on “22:a December 2013 – Fjärde advent

 1. colderweather
  December 23, 2013

  Vilken fin bild!
  Jag har full förståelse för att Du organiserar med tanke på katterna. Själv har jag haft det väldigt beviljat, både med Hadassah och McDuff, men se’n var det ju Muffe. Då hade jag ingen julgran, och samtliga krukväxter jag hade haft gick åt skogen. Han tog död på dem allihopa. Han var väldigt viljestark.

  Go’ Jul!

  • Annakarin
   December 23, 2013

   God Jul till dig också, vi hörs !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 22, 2013 by and tagged , , , , , , , , , .
%d bloggers like this: