S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

20:e Januari 2014 – Katter och snö

jan20-14Katter och snö2

Yra leker i snön.

Nu har snön äntligen kommit och det är vitt och fint ute, ganska mycket pudersnö de sista dagarna och lite kyligt för katterna att vara ute några längre stunder.

Ludde gör som han brukar, ställer sig vid altandörren och tar några djupa andetag och sen går han in och lägger sig vid elementet och sover. Han tycker att snö är överreklamerat och föredrar sommaren. Men, det händer att han går ut en stund om han ser något spännande som måste undersökas närmare men det är inga några långa stunder han stannar ute. Ludde är faktiskt bland de lugnaste katterna jag haft, han får sina ryck ibland och vill leka och då blir det intensivt leka tills han tycker det är nog. Men hans favoritsysslor kommer nog alltid att vara mat, sova, kela och löpande kattflickor.

jan20-14Katter och snö

Tveksam Madde.

Madde brukar gå ut även om det är snö och har inget emot att ligga ute ett tag, bara husse har skottat upp hennes promenadstråk så är det helt ok med snö och kyla. I kväll när husse skottat kommer hon att vilja gå ett tag, hon brukar sitta i fönstret och titta på när han skottar så hon vet när det är dags att gå ut.  I dag var hon inte på utehumör eftersom husse inte skottat som hon tycker att han borde. Hon stannade till i dörren, tittade ut ett tag men valde att återvända till sin sovplats.

Yra är precis som Madde när hon var kattunge, snö är roligt och något att leka med. Hon skuttar glatt ut och bryr sig inte ett dugg om att hon får massor av snö i pälsen. Hon jagar efter snöbollar och skuttar i djupsnö så hon nästan försvinner under snön. Hon ser ut som en liten hund när hon ruskar av sig snön och sedan fortsätter att leka. När hon kommer in har hon snöklumpar under magen som sakta tinar i mitt knä. Hon ser lika förvånad ut varje gång när hon upptäcker att hon är blöt under magen. Det brukar bli en lång tvättstund innan hon är nöjd och torr igen.

Advertisements

2 comments on “20:e Januari 2014 – Katter och snö

 1. colderweather
  January 21, 2014

  Underbara bilder!!!

  McDuff har aldrig varit ute i snö … han vet inte vad det är.

 2. Annakarin
  January 21, 2014

  Skulle vara roligt att se vad han gjorde om han kom ut snö, Ludde tycker inte att han missat något viktigt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 20, 2014 by and tagged , , , , , , , , , .
%d bloggers like this: