S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

18:e Februari 2014 – Favoritleksaker

feb18-14Favoritleksaker

Ludde och Madde i vårsolen.

Det här med katter och leksaker är inte lätt alla gånger. I vardagsrummet har jag en liten korg där jag samlar ihop alla (och det är många!) leksaker. Det är ungefär som att ha små barn och man får gå runt och samla ihop allt innan det är dags att städa.

Det är svårt att låta bli att köpa nya saker när man ser något man tror att katterna ska tycka om men ofta är det något de leker med en kort stund eller tycker är helt ointressant.

Maddes favorit är ett långt ganska tjockt vitt snöre som hon älskar att springa och jaga efter, andra snören är ganska tråkiga tycker hon men det vita snöret är roligt. Det absolut bästa hon vet är på sommaren, då ska man plocka riktigt långa grässtrån som hon kan jaga efter, eller ännu hellre vill hon jaga harskrankar och stolt bära in sina byten. Hon har också några röda julkulor som hon tycker mycket om att dribbla runt och leka med.

feb18-14Favoritleksaker2

Yra leker i snön.

Ludde har fått en ny favorit, det ser ut som ett kort metspö med lina och längst ut en liten leksak av kaninskinn, han springer efter den, lurpassar runt hörn och jagar. När han får tag i den bär han iväg den och tuggar på sitt byte. Hans andra favoriter är småråttor som han bär runt och jagar, han slänger upp dem i luften och anfaller när de landar. Med jämna mellanrum är det bara att köpa nya eftersom han verkligen tuggar sönder dem, till slut ser man inte vad det var från början.

Yra har flera favoriter, en liten vit råtta som hon bär omkring och dribblar med och jagar. Hon har också en socka som är fylld med tygbitar sprayade med kattmynta, den tycker hon är perfekt att slåss med ibland. Dessutom är hon också förtjust i Luddes favorit, de brukar turas om att jaga efter den.

Advertisements

3 comments on “18:e Februari 2014 – Favoritleksaker

  1. colderweather
    February 19, 2014

    Underbara bilder!

    McDuff tycker ju om sina saker som han fått från Sverige, men han gillar även en annan sak: Jag har svårt att förklara var det är … om man köper nå’t elektriskt så hålls ofta sladdarna ihop med en så’n “sladd” … det är som plast utanpå tunn ståltråd, som är snodd ihop. Ibland är de på plastpåsar också.. Ofta slänger jag åt honom en så’n, och den kan han fara och jaga länge! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 18, 2014 by and tagged , , , , , , , , , .
%d bloggers like this: