S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

15:e Mars 2014 – Våren är på väg

mars15-14Våren är på väg2

Ludde vaktar sitt revir.

Nu börjar ljuset återvända och snön försvinner sakta men säkert. Vår lilla trädgård är nu helt snöfri och alla tre katterna vill vara ute när solen är framme.

Ludde har börjat få vårkänslor och patrullerar sitt revir för att hålla andra katter borta. Det finns en del katter i området som går ute och sista veckan har Ludde med stor framgång jagat bort några främmande katter som nyfiket tittat in i rastgården.

Första gången satt jag vid köksbordet och hörde plötsligt ett rejält vrål från trädgården, samtidigt kom två blå streck (Madde och Yra) som sprang uppför trappan och gömde sig under en säng.

Jag rusade ut och såg Ludde stå vid gallret med rest ragg, han var helt stilla och stirrade på en beige katt som stod på andra sidan gallret. Ludde vrålade till och den andra katten backade en bra bit, vände och sprang. Ludde stod kvar en lång stund och stirrade efter katten, sen sprang han in till matskålen och åt en rejäl portion mat. När det var klart sprang han ut igen för att kontrollera att katten verkligen var borta. Han såg ut som han var väldigt stolt över att han försvarat sitt revir och sina honor.

mars15-14Våren är på väg

Katter som väntar på att få gå ut.

Madde och Yra kom fram efter ett tag och vågade sig försiktigt ut igen för att fortsätta sola. Madde letar upp ställen där det är vindstilla och soligt, där sitter hon med nosen mot solen och njuter. Hon tycker absolut inte om när det blåser för mycket och pälsen blir tilltufsad.  Då blir det en rejäl pälstvätt när hon kommer in för att få alla hårstrån på plats igen.

Yra bryr sig inte om att det blåser, hon går runt och nosar, jagar allt som rör sig och njuter av att vara ute. Hon är fruktansvärt snabb när hon jagar sina byten och det ska bli roligt att se vad som händer när flugor och andra småkryp börjar vakna till liv.

Om katterna fick välja skulle vi ha dörren öppen från morgon till sen kväll så de kunde gå ut och in som de ville, men än så länge är det för kallt ute. Efter några timmar är det rejält genomvädrat i huset och de får lov att gå in så vi får upp värmen igen.

Advertisements

2 comments on “15:e Mars 2014 – Våren är på väg

 1. colderweather
  March 16, 2014

  Så härligt att ni har rastgården!!! Det är ett fantastiskt arrangemang.

  Ludde kände sig säkert väldigt belåten med sig själv efter den fullträffen.

  • Annakarin
   March 16, 2014

   Ja, han travade runt med huvudet högt resten av dagen och såg väldigt nöjd ut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 15, 2014 by and tagged , , , , , , , , , , .
%d bloggers like this: