S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

18:e April 2014 – Glad Påsk

apr18-14Glad påsk2

Våren kommer en bit längre för varje dag och det börjar bli varmare ute. Det börjar snart bli dags för vårstädning, eller hårstädning som jag kallar det. När gatorna är sopade och katterna har fällt klart, då är det dags att göra fint hemma.

Påsken är en härlig tid, alla katterna njuter av att det börjar bli varmare och att gräset börjar bli grönt. Madde går gärna ut och äter lite gräs, hon går runt i trädgården och man kan se hur hon letar fram späda gröna strån som hon mumsar i sig. Ludde tycker om att sitta och spana. Häcken runt om tomten har inte blivit grön än, så han kan se ganska långt och hålla koll på sitt revir. Yra springer mest fram och tillbaka och jagar allt som rör sig, det ska bli spännande att se vad hon gör när det börjar komma flugor och småkryp ute.

Inne är det inte mycket påskpynt, påsk och katter passar inte så bra ihop. Påskliljor kan man inte ha, de är rejält giftiga för katter och jag vet att både Ludde och Madde gärna smakar på blomblad. Påskris med fjädrar har jag inte haft på många år. Livslängden för det brukade vara någon timme, sen var det fjädrar i hela huset och riset låg utspritt över golvet så det har jag gett upp. Det får bli en liten tupp på bordet i stället, men det går å andra sidan fort att städa undan påsken här hemma.

apr18-14Glad påsk

Påskmaten är däremot något som är kattvänligt, räkor uppskattas alltid och jag brukar koka lite torsk som extra godis. Kalkon ska bli det i år och det är också något dom tycker om. En äggula är också gott och Yra blir glad om hon får smaka lite majonnäs. Lax i alla former går också ner utan problem.

Ett litet påskägg fyllt med kattgodis ska jag också göra iordning. Jag får väl dela ut godsakerna när de lyckats öppna sitt ägg, Ludde tycker allt godis tillhör honom och äter upp sin hög väldigt fort och sedan försöker han ta av Madde som äter långsamt. Yra är också ganska snabb på att äta upp så matte får vara med och försöka göra det rättvist för alla.

Nästa vecka är det dags att bada Madde och Yra eftersom det är dags för utställning i Sundsvall nästa helg. Ludde får stanna hemma och vila ett tag till.

Glad påsk från Madde, Ludde och Yra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 18, 2014 by and tagged , , , , , , , , , .
%d bloggers like this: