S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

1:a Juni 2014 – Äntligen vår

jun1-14 Äntligen vår

Ludde i vårsolen.

Nu är allt tillbaka till vardag igen, det dröjer ända till slutet av juli innan det är dags för nästa utställning, då bär det av till Trondheim.

Madde och Yra tycker det är skönt att det börjar bli lite varmare ute. Gräset har börjat växa ganska högt och rabarberbladen är bra ställen att sova under tycker bägge två. Maddes favoritställe är, precis som andra år, växthuset. Hon går in och lägger sig på stenarna och en extra sten som ligger lite högre blir hennes huvudkudde.

Vi har provat att ställa dit en sovkorg men det vill hon inte ha, det ska vara stenarna man ligger på där ute. Hon går ut på förmiddagen och kommer in igen sent på eftermiddagen när hon börjar bli hungrig, hon ser ut att njuta av varje dag som solen lyser.

Yra är också en riktig utekatt, hon bryr sig inte om när det regnar eller är kallt och blåsigt. För några dagar sedan regnade det rejält men hon var ute och roade sig själv en dryg timme. Vad hon roat sig med upptäckte vi dagen efter när vi såg svarta jordiga tassavtyck överallt. Hon hade hoppat ner i några stora krukor på altanen där vi satt några potatisar och roat sig rejält med att krafsa runt jorden.

Hon jagar allt som rör sig och är väldigt stolt när hon fångar sina byten, allt från småflugor till spindlar. Humlorna låter hon bli sedan hon brände sig rejält för ett tag sen. Det ska bli spännande att se vad som händer när det börjar komma harskrankar. Madde jagar harskrankar och bär in sina byten till lillhusse, jag vet inte om han blir glad om han får byten av två katter.

Ludde går också ut men han är mest ute och kollar sitt revir, sova det gör han inne. Det verkar som om han är helt nöjd med att göra sina kontrollrundor för att vara säker att ingen främmande katt finns i närheten, åtminstone på dagtid. Kvällarna är hans tid, då sitter han ute och spanar på allt som rör sig, fick han välja skulle det vara öppet så han kunde gå ut och in fram till midnatt.

Som alla andra år låter vi gräset växa fram till midsommar, vår trädgård är inte alls så prydlig som grannarnas men katterna uppskattar sin vildmark ute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 1, 2014 by and tagged , , , , , , , , , , , , .
%d bloggers like this: