S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

8:e Juni 2014 – Sova som en katt

juni8-14Sova som en katt6

Ludde.

juni8-14Sova som en katt4

Ludde och Madde.

Alla katter sover en stor del av dygnet, upp emot 16 timmar/dygn säger de som vet. Det förklararar också varför det är så svårt att ta fina kort på en pigg och vaken katt. Man har helt enkelt inte så många timmar på sig för att hinna med innan katten somnar igen.

Ludde är expert på att sova, han verkligen njuter av att gå runt och hitta en sovkorg eller något annat ställe som känns bra för stunden. Han har också en förmåga att verkligen vältra sig runt och sova i de mest fantastiska sovställningar, en tass eller två kan vara uppsträckt i luften och han sover djupt. Dagar då det är regnigt eller grått ute ligger han gärna i någon av sovkorgarna på övervåningen. Först framemot kvällen vaknar han till och vill busa en stund eller bara bli kliad, sen tycker han att det är dags att sova igen.

juni8-14Sova som en katt3

Ludde.

juni8-14Sova som en katt2

Madde.

Maddes absoluta favoritställe är att sova ute i växthuset. Hon kan ligga där i värmen många timmar och kommer sen in som en vandrande värmedyna och ser väldigt lycklig ut. När vädret är sämre tycker hon om att använda sovkorgen i sovrummet eller att krypa in i garderoben för en sovstund. Kvällstid lägger hon sig gärna på skrivbordet under en tänd lampa och njuter. Madde är en katt som verkligen uppskattar värme, jag tror hon gärna skulle ligga en stund i en bastu om vi hade haft någon. Hon sover för det mesta hoprullad som en liten boll och ser väldigt söt ut där hon ligger.

Yra har fortfarande mycket kattunge i sig, hon kan somna var som helst och när som helst. Ibland sitter hon på köksmattan och gäspar för att i nästa sekund ramla på sidan och sova. När hon själv väljer sovplats så blir det högst upp i klösträdet eller sovkorgen i vardagsrummet. Den står lite halvgömd under en nerhängande duk så hon har bra utsikt utan att bli sedd. Absoluta favoriten är när hon får möjlighet att trycka ner sig bredvid Ludde och sova med honom, helst ska han börja med att tvätta henne en stund då är hon alldeles salig och kurrar så det hörs i hela huset.

juni8-14Sova som en katt5

Yra.

juni8-14Sova som en katt

Ludde.

Alla tre katterna är morgontrötta och när jag kliver upp för att gå och jobba så följer de med ner i köket och vill ha lite gott att äta, efter det ska det vara en sväng ut i rastgården och sen tillbaka in. Då har de gjort vad de behöver på morgonen och det är dags att leta upp en bra sovplats för en förmiddagslur.

Vissa mornar när vädret är riktigt dåligt och jag är väldigt trött så önskar jag att jag också vore en katt, då kunde jag också lägga mig att sova en stund till i stället för att gå till jobbet.

 

Advertisements

2 comments on “8:e Juni 2014 – Sova som en katt

 1. colderweather
  June 12, 2014

  Roliga bilder! De är för härliga! För McDuff går sovplatserna liksom i cykler! Dessutom har han äntligen, efter nästan tio år, börjat sova ett tag med oss i sängen på natten. Han går därifrån efter nå’n timme, men det är så mysigt!!!

  • Annakarin
   June 12, 2014

   Tack, bilder på sovande katter finns det många av.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: