S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

17:e September 2014 – Det börjar bli höst

sep17-14Nu börjar hösten

Ludde.

Det börjar bli lite kallare ute och även om alla katterna går ut på morgonen så är det för blött i gräset för att de ska vilja lägga sig och sova ute. De tycker det är mycket skönare att gå in och sova sin förmiddagslur på något varmare ställe.

Ett annat säkert hösttecken är att Maddes päls börjar växa rejält, om ett par månader till kommer hon att se ut som ett lejon med pälskrage. Yras päls har också börjat växa, men hon är fortfarande lite tonårig och det kommer att ta tid innan hon får lika mycket päls som Madde.

sep17-14Nu börjar hösten2

Madde.

Vi har varit på utställning i Luleå för ett tag sedan och det är alltid lika roligt att fara så långt norrut. Luleå är en mysig stad och vi bodde på ett bra hotell mitt i centrum. Rummet var fint och hade ett härligt fönster som gick ända ner till golvet. Där låg Yra och tittade ut på allt som rörde sig nere på gatan. Madde och Ludde föredrog att ligga i fåtöljerna och mysa.

sep17-14Nu börjar hösten1

Yra.

Utställningen gick bra. Ludde tävlade nu för första gången i klass 3 och det gick hur bra som helst, han fick cert bägge dagarna och har nu börjat sin väg mot Supreme Champion. Han börjar bli väldigt van att vara på utställning och låg och sov med magen i vädret i sin korg. Han fick mycket beröm av domarna för sitt temperament och sin mask- och kroppsfärg.

sep17-14Nu börjar hösten4

Ludde vilar ut efter besök på domarbordet.

Madde och Yra tävlar nu i samma klass och den här gången var det Madde som fick cert båda dagarna.

Nu är det paus med utställningar till Iggesund i november. Både vi och katterna kan behöva en paus och ta det lite lugnt ett tag. Den här årstiden vill alla katterna smyga runt ute i mörkret på kvällarna och jaga efter de sista harkrankarna och andra byten som rör sig sent på kvällarna.

sep17-14Nu börjar hösten3

Yra.

Advertisements

2 comments on “17:e September 2014 – Det börjar bli höst

  1. Rebekah McNulty
    September 19, 2014

    Hej,
    Kul att det går så bra för dem! Det är härligt att vara hemma med maken och McDuff. De första minuterna, när jag kom in, var han lite tveksam, för mina fingrar luktade tydligen inte som vanligt, men det gick snabbt över.

    Hoppas det går bra med det andra…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: