S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

2:a November 2014 – Snart dags för utställning

nov2-14Snart dags för utställning

Madde undrar vad jag gör.

Nu är det bara några veckor kvar till det som blir årets sista utställning för oss. Den här gången har vi tänkt fara emellan i stället för att sova över. Det är inte så långt till Iggesund men det kommer att bli tidiga morgnar i alla fall. Ibland önskar jag att utställningar var på kvällen i stället, det skulle vara mycket enklare att fara till utställningar som ligger längre bort och jag tror de flesta skulle vara piggare än vad man är tidigt på morgonen.

Ludde kommer att göra premiär i avelsklass den här gången, han har fyra ”Luddebarn” som ställer ut på lördagen. Tre flickor och en pojke från tre olika kullar. Det ska bli spännande att se hur det går.

nov2-14Snart dags för utställning1

Veckans vägning.

Alla tre katterna men framförallt Madde har börjat få vinterpäls, det ska bli roligt att ställa ut henne när hon har så mycket päls. Egentligen skulle vi bara fara på utställningar vintertid, då är alla tre som vackrast. Men, de flesta utställningar som finns här i närheten är sommartid då mina katter har kort sommarpäls. Jag har funderat om det skulle fungera att visa upp kort på katterna se domaren ser att de faktiskt har päls ibland.

Yra har också börjat få mer päls och hon har utvecklats mycket sista månaderna, hon fortsätter växa och kommer att bli en stor tjej. Min förhoppning är att hon snart börjar löpa men än så länge är hon lugn. Ludde håller noga koll, han nosar gärna på sina tjejer varje morgon för att kolla om de börjar bli intressanta för annat än att leka med, men än så länge har han inte reagerat.

Nu har det i alla fall slutat regna så katterna är ute mer, det är alltid spännande att smyga ut på kvällarna och när de kommer in är de sugna på lek. Favoritleksaken för dagen är ett snöre som jag knutit fast hopknycklat smörgåspapper i, det prasslar och är ett bra byte tycker alla tre.

Advertisements

2 comments on “2:a November 2014 – Snart dags för utställning

  1. Rebekah
    November 3, 2014

    Så fina de är!!!

    Måste bli väldigt kul att se Ludde-barnen! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: