S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

20:e December 2014 – Fjärde advent

dec20-14Fjärde advent

Nyvaken Madde

Äntligen har snön kommit, det är precis så mycket att det är vitt ute och allt ser mycket juligare ut. Yra och Madde bryr sig inte om snön utan är ute som vanligt, medan Ludde föredrar att sitta inne och titta ut på snön hellre än att gå ut i den. Förhoppningsvis försvinner inte snön den här gången så vi får en vit jul.

Här inne är snart allt klart. I dag kom julgranen på plats, dekorerad med kattsäkra prydnader som inte går sönder om granen välter eller om någon (Yra) lyckas ta ner en kula ur granen. Glitter har jag inte eftersom det inte är bra för en kattmage, men granen blev fin i alla fall. Det är inte så mycket julpynt uppe i år och det mesta är på kattsäker höjd. Det blir julstämning så det räcker med röda mattor och julgardiner.

dec20-14Fjärdee advent

Självklart har jag köpt en julklapp till katterna, det blev en da bird vippa som kom per post i veckan. När jag öppnade paketet hade jag nyfikna katter som tittade på. Det tog inte många sekunder innan Yra anföll och började jaga bytet. När hon var trött var det Luddes tur att busa runt. Den enda som inte tyckte det var roligt var Madde. Hon håller fast vid sina snören som det bästa som finns. Jag skulle egentligen ha slagit in den och lagt under granen, men de fick den på en gång. På julafton kommer det att finnas massor av papper och kartonger som räcker länge att leka runt med.

Advertisements

2 comments on “20:e December 2014 – Fjärde advent

  1. Rebekah
    December 21, 2014

    Härligt! Granen ser jättefin ut!

    McDuff har hittat ett gult snöre som han knappt kan sluta leka med. Lite överraskande, för han är inte så mycket för lek nu för tiden. Det är roligt att se, i alla fall.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: