S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

31:a December 2014 – Gott Slut

dec31-14Gott slut

Madde

Nu är det snart dags för ett nytt år och det blir vardag igen. Men än så länge fortsätter julledigheten och fortsatta sköna lata dagar med katterna. När man är hemma hela dagarna blir det många extra lekstunder med katterna, fick de bestämma skulle det alltid vara så här. Både matte och husse hemma, det finns alltid någon av oss som har tid för en katt som vill ha uppmärksamhet. Madde är extra lycklig eftersom lillhusse är hemma på jullov. Med andra ord så är det ganska bra att vara katt i jul. Det märks framförallt på Ludde att han blir mer och mer lekfull för varje dag. Han kommer springande i full fart och tvärnitar framför mig, det är hans sätt att tala om att det är lekdags. Yra hänger med på allt, jag tror hon skulle kunna leka från morgon till kväll utan att bli trött.

I jul fick de en Da Bird som till och med Madde kan tänka sig att leka en stund med. Den av katterna som fångar vippan bär iväg den och försöker hitta en plats där man får vara i fred med sitt byte en stund. Det är inte så lätt eftersom den katt som inte fångat byten gärna följer efter för att försöka ta den i alla fall. Snön har kommit och Ludde har bestämt sig för att det inte är bra att vara ute i snö, han nöjer sig med att gå fram till dörren och titta ut, sen vänder han igen.

dec31-14Gottt slut

Yra leker i snön.

Madde och Yra har inget emot snön utan går ut som vanligt. Husse har skottat en gång så de kan gå fram till gallret och titta vad som händer på gatan. Yra har också kommit på ett sätt att göra egna gångar i snön. Hon ställer sig och krafsar bort snön, ställer sig där hon krafsat och fortsätter krafsa framåt tills hon gjort en egen gång dit hon vill gå.

Sista dagarna har det dock varit lite för kallt för en liten katt, -17 ute. När jag öppnar altandörren går de fram, sticker ut nosen och vänder in igen. Sen får jag förebrående blickar eftersom det självklart är mitt fel att det är så kallt ute. Enligt väderrapporten ska det bli lite mildare väder snart så jag slipper känna mig ansvarig för kylan ute. Nu ska jag och katterna passa på att njuta av de sista lediga dagarna och vi önskar er alla ett gott nytt år.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: