S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

19:e Januari 2015 – Vardag igen

jan 19-15 Vardag igen

Ludde myser i fönstret.

Nu är julen och alla sköna lediga dagar med kattmys över för den här gången. Julen är bortplockad med hjälp av nyfikna medhjälpare. Alla katterna har hjälpt till att kontrollera vad det är jag packar ner i lådorna som hämtas upp från källaren. Det tar lite extra tid att packa eftersom det alltid är någon av katterna i lådan för att undersöka allt spännande. När allt är klart är det dags att dammsuga och sladda innan jag lägger på nya mattor och ställer tillbaka nästan allt som det var innan julen. Det betyder också att alla tre katterna noga går igenom alla saker igen. Så fort man flyttar något blir det intressant och måste undersökas noga.

Det enda vi inte har flyttat tillbaka än är klöstunnorna. De har stått bakom en av fåtöljerna och det har varit så uppskattat så jag vet inte än om de kommer att få stå kvar. Av någon anledning är det väldigt mysigt att ligga där och titta ner på den som sitter i fåtöljen, det är också lätt när man vill kliad. Yra och Ludde brukar jama till när de ligger där, det betyder att man ska lyfta handen och klia lite. Madde brukar ta sats och hoppa ner på den som sitter för ett rejält kli, hon är en liten katt men det känns som en väldigt tung katt när hon plötsligt dunsar ner i famnen.

jan 19-15 Vardag igen1

Madde.

Vardagsrutinerna börjar komma tillbaka, Ludde ska upp i mitt knä varje kväll och ligga på rygg för en mysig stund med magkli. Han kommer och sätter sig på köksbordet varje kväll och stirrar på mig tills han får som han vill. Yra ska ha sin lekstund innan det är dags att sova, hon har så mycket spring i benen så hon behöver busa av sig innan det går att sova. Madde vill bli gosad med en stund i sovrummet. Helst ska hon sitta på fönsterbrädan, då är det extra mysigt.  Ska jag göra henne riktigt glad så ska jag öppna fönstret en stund, då sticker hon ut nosen så långt hon kan och sitter och njuter lite frisk luft. Jag tycker också det är skönt, man sover mycket bättre när man vädrat ordentligt.

jan 19-15 Vardag igen2

Yra funderar vart hon ska fortsätta gräva.

 

 

Advertisements

2 comments on “19:e Januari 2015 – Vardag igen

 1. Rebekah
  January 20, 2015

  Hej,
  Vilka härliga bilder … framför allt den med Yra i djupsnön! Underbara katter!

  Jag själv tycker det känns rätt skönt att julen är överstökad och allt återgår till det normala. Fast här var det ingen större skillnad.

  Snart är det dags för McDuff att få klorna klippta.

  • Annakarin
   January 20, 2015

   Yra gräver gångar som en mullvad ute.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: