S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

22:a Mars 2015 – Yra

mars 22-15 Yra1

Yra håller koll.

Yra är den mest nyfikna katten i huset. Vi hade många funderingar och förslag på vad vi skulle kalla henne, det skulle passa ihop med Madde och Ludde och vara lätt att använda. Till slut var det sonen som föreslog Yra och ett mer passande namn går inte att hitta. Hon gör hela tiden sitt bästa för att leva upp till sitt namn.

Yra är den som brukar sova minst, hon håller en alltid sällskap. Vad man än gör så är hon med. Jag har gett upp kampen om att det inte ska vara katter i köket när man lagar mat. Hon har fått en egen stol att ligga på så hon kan hålla koll på vad jag gör där. I hennes värld är allt jag gör hennes mat och hon brukar tigga till sig smakbitar av det mesta, hon blir mycket besviken om det inte är något hon tycker om. Men å andra sidan är det inte mycket hon inte tycker om, Yra tycker om nästan allt.

Hon är också en pratkvarn av stora mått när hon vill ha något. Varje gång husse går in i köket följer hon med. Hon har lärt sig att hon kan linda honom runt tassen och få lite godis varje gång. Då pratar hon högljutt om att hon håller på att svälta ihjäl även om det är fullt i matskålen. Kokar jag torsk eller husse skalar räkor pratar hon oavbrutet i olika tonarter och lockar dit både Madde och Ludde som också vill ha.

mars 22-15 Yra

Korgen börjar bli liten.

Hon är inte rädd för dammsugaren, det har hänt att jag varit nära att dammsuga upp svansen, då tittar hon bara på mig, förebrående, och drar åt sig svansen, men hon flyttar sig inte. Duschar jag är hon gärna med och leker med vattendropparna på golvet.

Hon älskar också att vara ute och visade i somras att hon är en bra jägare när hon lyckades fånga och bära in en fågel. Men hon förstod inte riktigt vad hon fångat och vad hon skulle göra med den, så vi hann rädda den, oskadd, ut i frihet igen.

I vanliga fall är hon alltid sugen på att leka och brukar komma dragande med sina leksaker när hon tycker att hon inte fått nog med uppmärksamhet, men nu när hon väntar kattungar tar hon det lite lugnare. Hon har börjat bli väldigt rund sista veckorna och ser snart ut som om hon svalt en fotboll.

 

 

Advertisements

2 comments on “22:a Mars 2015 – Yra

  1. Rebekah
    March 24, 2015

    Vilken rolig katt hon verkar vara! Måste börja kännas mer och mer spännande nu … tiden går fort!

  2. Annakarin
    March 24, 2015

    Ja, tiden går fort. Jag har två fotbollar här hemma nu, lite lätt nervös….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: