S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

9:e April 2015 – Huset fullt av kattungar

apr 9-15 Huset fullt av kattungar

Matdags för Yras småttingar

Madde födde två fina ungar den 5:e april. Förlossningen gick snabbt och lätt och hon tar väldigt bra hand om sina små. De här dagarna har hon knappt lämnat sin bolåda förutom att äta och gå på lådan. Minsta pip så springer hon tillbaka till sina små.

apr 9-15 Huset fullt av kattungar2

Madde myser med sina små.

Yra födde fem fina ungar den 6:e april. Förlossningen gick snabbt och lätt även om hon var glad för en styrketår av äggula och grädde, det var ju många som skulle ut. Hon har också tillbringat all tid i bolådan förutom att äta och gå på lådan.

Nu är det lugn och ro i kattungerummet förutom lite pip när småttingarna diskuterar vem som rår om vilken spene. Madde har det lugnare med två och hon ligger gärna och håller om sina små, som en liten boll. Yra däremot får sträcka ut sig rejält så alla fem kan äta samtidigt.

Ludde har varit väldigt nyfiken på vad som händer därinne och varför han inte får vara där. Varje gång jag kommer ut från rummet slänger han sig framför fötterna och vill bli kliad. I går fick han gå in en kort stund för att slippa vara så nyfiken. Varken Madde eller Yra brydde sig om att han kom in. Ludde gick runt och nosade lite, tittade nyfiket ner i en bolåda. Precis då vaknade en liten och började pipa och Ludde sprang fort ut ur rummet och sedan dess har han inte varit intresserad att komma in igen. Jag tror han kommer att bli en bra lekfarbror när det börjar bli dags för de små att börja utforska världen.

Förhoppningsvis kommer jag att kunna se färg och kön inom närmaste veckorna, det är inte så lätt att veta alla gånger. Det ligger en lista med namnförslag på köksbordet, Maddes två kommer att få namn som börjar på L och Yras småttingar har fått bokstaven M.

Advertisements

2 comments on “9:e April 2015 – Huset fullt av kattungar

 1. Rebekah Mc
  April 10, 2015

  Fantastiskt … underbart att allt gick så bra!!! Båda var förstföderskor, va’?!

  Ska verkligen bli kul att se dem utvecklas … och vilka namn det blir!

  • Annakarin
   April 10, 2015

   Ja, det var första kullen för båda. Förhoppningsvis kan jag se kön och färg inom en vecka eller så. Namnlistan ligger på köksbordet och väntar, nya namn fylls på varje dag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: