S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

20:e April 2015 – Utställning i Umeå

apr 20-15 Utställning i Umeå

Ludde på utställning, en cool kille.

Den här helgen har vi varit på utställning i Umeå med Ludde. Det har varit två bra dagar tillsammans med andra från Örnsköldsviks kattklubb. Ludde tog cert båda dagarna och på söndagen blev han även nominerad till panel. Ludde tävlade också i avelsklass och på söndagen blev han, med hjälp av sina vackra döttrar, best in show avelshane.

Kattungarna och deras mammor har haft kattvakt som pysslat om både stora och små när vi varit borta. Det har varit en rolig helg men det känns ändå skönt att komma hem. Man vill inte missa allt som händer i utvecklingen.

Den här veckan hoppas jag kunna ta lite mer kort och också bli säker på kön och färg så vi kan döpa de små. De har öppnat ögonen och det är lätt att fastna i timmar och bara sitta och titta. När det är matdags är det massor av pipande tills alla hittat en plats hos någon av sina båda mammor. När alla ätit och blivit ordentligt avtvättade så somnar de i en hög och man kan se hur det rycker i kroppen när de smälter maten. Madde och Yra har börjat göra små utflykter från bolådan, de tycker båda om att gå ner i köket och äta, det är tydligen godare än samma mat serverad på bricka på rummet. Det är fascinerande att se hur stora mängder mat de båda kan äta. Jag tycker ibland att Ludde ser riktigt imponerad ut när han ser de båda mammorna vid matskålarna.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: