S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

11:e Maj 2015 – Kattungebus

maj 11-15 Kattungebus

Nu är småtrollen fem veckor och de har kommit på att man börja busa med varandra. Det är full fart över golvet och kattungerummet börjar bli fullt av småråttor och annat som går att busa med. Rätt vad det är blir det alldeles lugnt, då har alla somnat i en ljuvlig kattungehög.

Jag har ställt datorn i deras rum för att vara med dem så mycket som möjligt och för det mesta har jag några kattungar i knäet som spinner högt och ljudligt.

Mat äter de med god aptit. Jag började så försiktigt med små smakbitar och ordentlig mosade smakportioner, men upptäckte efter några dagar att de åt av torrfodret som var till mammorna. Så nu är det torrfoder till kattungar som finns på plats. Rått kött i små bitar är också väldigt uppskattat och säkert gott för de små tänderna som redan nu börjat tugga på det mesta.

maj 11-15 Kattungebus1

Yra och Madde tar hand om varandra.

De små kisslådorna har jag fått ta bort, de var helt ointresserade. Det var den stora kattlådan man skulle använda tyckte alla, så det fick bli två stora lådor i rummet. På mornarna kan man se sju stycken bredvid varandra som alla morgonkissar samtidigt.

Nästa projekt blir att börja med kloklippning, det gäller att passa på när de är riktigt trötta och ta någon klo i taget tills de är van, det lär ta sin tid innan jag lyckats klippa alla klor på alla.

Till helgen är det också dags för dop, vi har nästan bestämt alla namn. Förhoppningen är att nästa vecka kunna ta ett kort på var och en och presentera dem med namn. Korten den här gången är tagna av Monica, en kompis med en riktigt bra kamera.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: