S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

31:a Maj 2015 – Mysigt med många syskon

maj 31-15 Mysigt med många syskon

Syskonkärlek.

I morgon blir småtrollen åtta veckor och det händer mycket. Det måste vara ganska mysigt som kattunge att det alltid finns något syskon som är sugen på att busa. De övar anfall och bakhåll på varandra, full jakt genom rummet och leksakerna far som vantar när de sätter fart. I går köpte vi en lektunnel som blev väldigt populär. I den kan man ligga och lurpassa, springa i full fart och också prova att hoppa på den för att se vad som händer. Det verkar vara extra roligt om det är något syskon inne i tunneln.

Mat är populärt, så här långt är det inget som inte går ner. Rått kött, kokt kyckling, kokt köttfärs med lite osaltat smör, blötfoder, lite torrfoder gjort för småtroll och mjukost är lite av vad de äter nu. Det är riktigt roligt att se hur de hugger in på maten, det ser nästan ut som en liten vargflock. Både mammorna och pappan väntar tills de små ätit färdigt innan de går dit för att se om något är kvar till dem.  För det mesta är alla skålar rensade så det är bara för mig att fylla på igen. Självklart får de vuxna också lite av alla godsaker som serveras. Mammorna håller sig i bra form och väger fortfarande mer än innan de blev dräktiga så det är bra mat för dem också.

Ludde har börjat bli mer och mer aktiv i sin roll som lekfarbror. Han ligger gärna och sover med någon av kattungarna och tvättar dem rena när det behövs. Det enda han inte uppskattar är när de försöker snutta på honom, då fräser han till och går därifrån.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: