S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

6:e Juni 2015 – Upptäcksfärd i huset

jun 6-15 Upptäcksfärd i huset

På väg ut på upptäcksfärd.

Kattungarna har fram till nu haft ett stort rum som varit deras. Madde och Yra har varit väldigt nöjda med att det varit ganska lätt att samla ihop alla och Ludde har mer än gärna sovit där med alla små och hjälpt till att tvätta dem fina. Jag flyttade in till dem och hade min dator där så de hade sällskap hela tiden.

juniii 6-15 Upptäcksfärd i huset

Manami tränar i trappan

Idag var det dags att släppa loss alla i hela huset för att de skulle få stora ytor att röra sig på och en massa nytt att upptäcka. Jag hade räknat med att kattungarna skulle vara lite försiktiga och hålla sig i närheten av ”sitt” rum från början. Men, jag hade fel. Inom tio minuter så var det kattungar i alla rum och lite försiktig fart upp och ner för trappan. Madde och Yra hade fullt sjå att försöka hålla koll på vart alla tog vägen. Till och med Ludde följde efter och försökte fösa ihop dem. Vi hade flyttat ner den stora klöstunnan så de skulle ha något de kände igen liksom kattlådan. Efter en dryg timme somnade alla rejält trötta efter allt nytt. Madde, Yra och Ludde var lika trötta och somnade djupt.

junii 6-15 Upptäcksfärd i huset

Yra sover djupt

Efter några timmar var det dags att vakna och äta en rejäl middag följt av fullt ös i huset. De närmaste dagarna kommer jag att upptäcka vad jag borde ha plockat undan och förhoppningsvis vilka nya gömställen de hittar. Det gäller också att komma ihåg att från och med nu får man inte lyfta på fötterna utan hasa fram, vara försiktig när man stänger en dörr och helst titta ner i golvet hela tiden så man inte får en liten svans eller tass under fötterna.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: