S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

14:e Juni 2015 – Katter överallt

jun 14-15 Katter överallt

Ludde vilar med några av sina små.

På en vecka har katterna tagit över hela huset. De är nyfikna på allt och vill vara där vi är. Behöver man öppna en skåpdörr får man börja med att se till att ingen kattunge finns i närheten. När man gjort det och öppnar dörren så finns plötsligt en kattunge i skåpet.  Under tiden man lyfter ut den så kommer flera små krabater och hoppar in. När man väl fått ut alla katter ur skåpet och stänger dörren så inser man att man glömt ta ut det man skulle. Då är det bara att börja om.

Det har också blivit en vana att hasa fram utan att lyfta fötterna, framförallt när det är matdags. De har redan lärt sig ljudet av en matskål som fylls med mat. Oavsett vart de är så kommer alla galopperande i full fart. Torrfoder och vatten finns alltid framme och blötmat eller något annat gott, som till exempel rått kött, serveras nu tre till fyra gånger om dagen och sen självklart lite nattmat.  Allt äts upp med god aptit och de växer så det knakar. Det är riktigt roligt att titta på när de äter, Maru försvarar sin matskål mot allt och alla. Han sätter framtassarna brett runt skålen och morrar åt den som törs närma sig. När alla andra ätit färdigt går han runt och kollar om det finns något kvar att äta upp. Makato blir extra lycklig när det serveras kattmjölk, man kan se hur han njuter för fullt när han lapar i sig mjölken.

jun 14-15 Katter överallt1

Yrhättans Lurv poserar fint

Kattungerace har vi varje dag, att öva överfall på syskon är en populär lek. Springa runt överallt och dra med sig leksaker, jaga liten boll eller bära runt på leksaksmöss är också roliga lekar. Madde och Yra blir ofta väckta när de tar en tupplur i en korg, anfalla mammas svans så hon vaknar verkar vara ett måste för alla kattungar. Ludde är populär att sova hos, för det mesta verkar han tycka det är mysigt, men ibland drar han sig undan till vår säng för att sova i fred.

Kattungarna har nu lärt sig att hoppa upp på stolar och köksstolarna är populära för en stunds vila. Det är inte alltid det finns en stol ledig när man ska sätta sig och äta. Då är det bara att ta sin tallrik och fortsätta till vardagsrummet, för man kan ju inte störa en liten katt som vilar.

Kloklippning och vägning tar sin lilla tid, jag räknade ut att jag klipper 180 små klor varje söndag, men det går bättre och bättre. De börjar förstå att det är något som ska göras vare sig man vill eller inte, men jag brukar passa på när de är trötta.

jun 14-15 Katter överallt2

Yrhättans Manami börjar bli trött

Men, det finns inget mysigare än att ha det så här. Man behöver bara sätta sig ner på golvet så har man famnen full av små gosiga kattungar och när kvällen kommer så somnar alla sött i en stor hög.

Advertisements

One comment on “14:e Juni 2015 – Katter överallt

  1. tassitus
    June 21, 2015

    Härligt! …och vilka BILDER!!! Helt underbara! Lille Lurv är för söt!

    Jag var med McDuff på kloklippning i fredags. Det gick bra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: