S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

30:e Juni 2015 – Dags att börja flytta

juni 30-15 Dags att börja flytta

En liten bokmal

Tiden går fort och nu har det blivit dags för de första kattungarna att flytta till sina nya hem. Det är tur att inte alla flyttar på samma gång, det skulle bli väldigt tomt både för oss och kattmammorna. Även om det alltid känns lite sorgligt att säga hej då till en liten katt så känns det ändå bra. Jag vet att de får bra hem dit de kommer.

Lurv flyttar norrut och Maru och Miku flyttar tillsammans söderut. Makato blir kvar i stan och han kommer att bo kvar ett tag så hans husse och matte hinner flytta till sitt nya boende. Luna och Manami stannar kvar hos oss.

Mirai är till salu och väntar på att någon ska höra av sig och ge henne ett bra hem.

De sista veckorna har det hänt mycket i utvecklingen och alla blivit mycket duktigare på att hoppa och har mycket mer kontroll över kroppen.

Sista dagarna har alla tittat väldigt mycket upp mot diskbänken och i går lyckades Makato hoppa upp. Nåja, hoppa och hoppa, han hoppade och klängde sig fast med framtassarna i diskhon och lyckades dra sig upp. Han var enormt stolt och spatserade runt för att kolla in läget. Alla andra satt nedanför och tittade avundsjukt på honom. Få se hur många dagar det dröjer innan alla klarar att ta sig upp.

juni 30-15 Dags att börja flytta1

Vi har inte släppt ut de små i rastgården än, men de stora får gå ut när de säger till. Lösningen nu är att handtaget på altandörren är halvstängd för att markera att det är någon katt ute och när alla är inne igen så stänger man helt. Det känns lite för riskabelt att släppa ut alla om vi inte har några extra vakter hemma som hjälper till att hålla koll. Det finns alltid nya ställen som små kattungar kan hitta och ta sig ut på egen tass. Dessutom är det ganska mycket humlor och andra småkryp ute som inte är så bra att jaga ifatt och försöka äta upp.

juni 30-15 Dags att börja flytta2

Det är nästan skönt att det inte varit så varmt ute än så länge så det räcker att ha fönstren lite öppna för att vädra ut ordentligt.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: