S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

25:e Augusti 2015 – Matdags

aug 25-15 Matdags1

Gott med mat

Den här veckan har de små haft fullt upp med att utforska rummet de bor i. Första dagarna var det försiktiga utflykter och sen tillbaka till lådan igen. Sen blev utflykterna längre och nu har de hela rummet som sitt. När det är dags för sovstund samlar de ihop sig och lägger sig en hög tillsammans på något mysigt ställe.

Det har också blivit dags att börja få äta mat och inte bara få dia. Varken Madde eller Yra tycker att det är någon bra idé utan försöker hela tiden äta upp all mat jag bjuder de små på. När de inte lyckas med det försöker de krafsa någon matta över skålarna. Kattungarna själva verkar tycka att mat är gott och de är nyfikna och smakar på det mesta som jag bjuder på. När de ätit färdigt kan jag nästan höra hur både Madde och Yra suckar djupt, då är det dags att tvätta dem rena igen. Att lära sig äta tar tid och ibland går man rakt över matskålen, sätter sig i den eller lyckas få mat i hela ansiktet. Madde och Yra får jobba hårt med att få de små rena och fina igen efter maten.

aug 25-15 Matdags

Jag har också ställt fram en låda med klumpfritt strö som de har börjat använda, både att uträtta sina behov i eller tugga på lite strö, det ser ut som om de tycker det är gott. Första gången de går på lådan är alltid lika roligt att se. Först leker de i sanden, krafsar runt och har roligt, sen sätter de sig plötsligt, stirrar ut i rymden och ser väldigt förvånade ut när de kissar.

aug 25-15 Matdags2

Både Luna och Manami är gärna inne i rummet och det händer att de gör små försök att leka tillsammans, men fortfarande är de lite försiktiga och inte riktigt säkra på att de tycker om så små katter.

 

Advertisements

3 comments on “25:e Augusti 2015 – Matdags

 1. tassitus
  August 26, 2015

  Det är så roligt att följa deras utveckling!

  Verkar vara nå’t “inbyggt”, det där med katter och sand … jag menar att uträtta sina behov där. Det är ju en bra sak! Säkert något många hundägare skulle önska när det är snöstorm och ishalka! 😀

  • Annakarin
   August 26, 2015

   När vädret är riktigt ruggigt och jag ser hundägare gå förbi på gatan är jag väldigt lycklig över att vara kattägd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: