S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

6:e September 2015 – Nu är vi döpta

sep 6-15 Nu är vi döpta

Otis på bushumör

Efter många och långa funderingar har vi nu döpt alla och det är dags att skicka efter stamtavlor. Ibland tar det tid innan man hittar ett namn som passar varje småtroll, de är olika personligheter och namnet ska kännas rätt. Dessutom ska det börja på en speciell bokstav så det är inte alltid så lätt.

Den här gången blev namnen Otis, Nicke, Nalle, Nox och Ninja och det börjar bli lätt att se vilken som är vilken av de små. De har börjat visa sina personligheter och alla är väldigt sociala.

Det har också börjat bli full fart på småttingarna. De äter mer, sover inte lika mycket och är väldigt nyfikna på precis allt. De är så stora nu att vi lyft upp klöstunnan och den undersöktes mycket noga innan alla somnade i en hög högst upp. De ligger gärna där och spanar, precis som förra kullen gjorde.

sep 6-15 Nu är vi döpta1

Vilopaus

Mat är något de alla uppskattar och även de vuxna har kommit på att det alltid finns mat framme. Även om jag har samma mat nere till de vuxna är det tydligen mycket godare att äta med de små. Idag serverade jag köttfärs till lunch både till de vuxna och till de små. Det jag ställde fram i köket åt ingen av utan alla gick upp och åt. Det är riktigt roligt att se de vuxna som sitter där snällt och väntar på sin tur, småttingarna får äta först.

Nu är det inte lång tid kvar innan de kan hoppa över grinden vi har till kattungerummet. Då är det dags att plocka undan sådant man är rädd om. Då får man också börja med en hasande gångstil så man inte råkar kliva på någon liten svans eller tass. Man kan tycka att fem kattungar inte är så mycket, men jag lovar, de kan vara överallt och fylla upp ett helt hus.

 

Advertisements

3 comments on “6:e September 2015 – Nu är vi döpta

 1. Ms. Tassitus
  September 8, 2015

  Det är helt underbart att följa dem! Snygga namn, allihopa!

  Köttfärs går inte hem här. Hadassah gillade det, men inte McDuff.

  • Annakarin
   September 8, 2015

   Än så länge går allt hem här, de är små matvrak.

   • Ms. Tassitus
    September 8, 2015

    Murphy åt sallad medan han var ‘ung & dum’ 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: