S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

20:e September 2015 – Fullt ös i hela huset

sep 20-15 Fullt ös i huset(1)

Nalle och Otis funderar på bus

Sista veckan har några börjat hoppa över den lilla kattgrinden som varit i dörröppningen till övriga huset. De har mest hoppat över, gått en liten sväng och sedan fort hoppat tillbaka till tryggheten, ivrigt påhejade av sina mammor som inte tycker om när de försvinner. Så i dag tog vi bort grinden eftersom det nu är dags att få ett helt hus att utforska.

Det var som ett startskott för ett par timmars springande fram och tillbaka, först utforskade de övervåningen och sprang fram och tillbaka och jagade varandra. Efter följde två mammor som gjorde sitt bästa för att hålla koll på vart de små tog vägen. Sen upptäckte de trappan och övade på att springa upp och ner. Deras storasystrar Luna och Manami tyckte det var jätteroligt att få springa med och busa med så många.

sep 20-15 Fullt ös i huset

Nalle funderar

När det gått några timmar blev de små så trötta och letade sig tillbaka till ”sitt” rum där de nu sover djupt. Mammorna Madde och Yra har lagt sig att sova i dörröppningen, jag tror de vill ha koll när de små vaknar och ger sig ut på nästa upptäcksfärd.

Från och med nu är det dags att börja hasa fram och ständigt räkna innan man går hemifrån och när man kommer hem så man vet vart alla är. De har en fantastisk förmåga att somna där man inte hittar dem vilket resulterar i ett letande precis överallt. Man hittar allt möjligt från stora dammråttor och försvunna leksaker och förhoppningsvis också en sovande kattunge som vaknar till och undrar vad man sysslar med.

Advertisements

One comment on “20:e September 2015 – Fullt ös i hela huset

  1. Ms. Tassitus
    September 21, 2015

    En härlig tid! Så roligt det måste vara att iaktta deras upptäcktsfärder !

    De ÄR ju så söta så man vill bara krama dem 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: