S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

17:e Januari 2016 – Ludde

jan 17-16 Ludde

För några dagar sedan kom en väldigt rolig överraskning i brevlådan, Ludde har kommit på tredje plats som avelhane i sin kategori i fjol. Han fick ett fint diplom från Sverak och matte blev väldigt stolt. Att det har gått så bra är tack vare att han träffat vackra kattdamer och att deras fina avkommor har varit på utställningar där Ludde också varit med.

jan 17-16 Ludde2

Ludde

Det jag tror Ludde mest lämnat i arv är ett underbart temperament och stark maskfärg. Hans förmåga att sova i de mest underliga sovställningar verkar också vara ärftligt, det syns väldigt tydligt när jag ser honom här hemma sovandes med sina döttrar. Ibland ligger alla tre och sover med magen upp och tassarna i vädret bredvid varandra, eller som en stor hög katter med tassar och svansar som sticker ut lite varstans.

jan 17-16 Ludde3

Ludde visar hur han sover

Ludde blir sex år till sommaren och är en helt underbar hane. Inte en gång att han har strilat, lite jamande ibland men aldrig mycket. Jag kan inte ens säga att det luktat när han gått på lådan. Det tog ett tag innan han fattade vad man skulle göra med tjejer men numera är han en erfaren pojke som klarar det mesta.

Självklart har han fått sin favoritmat, kokt torsk, de andra fick också vara med och fira. Alla hjälptes åt att vakta köket när jag kokade torsken och en massa mjau som för att skynda på matte att servera . Det är bara att göra iordning fem matskålar och ställa ner samtidigt, sen blir det alldeles tyst förutom smaskande läten. Efter maten drog de sig tillbaka och sov middag länge.

jan 17-16 Ludde1

Yrhättans Luna och Manami visar att de lärt sig

Snön har också kommit och även kylan men det hindrar inte att de vill gå ut en stund varje dag, lite kallt om tassarna efter en stund men snön är ganska rolig att leka i, framförallt Luna och Manami som är med om snö för första gången verkar uppskatta vintern. Ludde vet att det är kallt och han nöjer sig ofta med att gå till altandörren och sniffa lite luft, sen vänder han och går till ett element där värmen finns.

Advertisements

2 comments on “17:e Januari 2016 – Ludde

  1. Rebekah M
    January 18, 2016

    Vilket härligt liv de har!

    Underbara bilder — verkligt originella sovställningar 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 17, 2016 by and tagged , , , , , , , , .
%d bloggers like this: