S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

23:e Januari – 2016 Snöbirmor

jan 23-16 Snöbirmor3

Luna med snö under tassen

Nu har snön kommit och alla katter är mer eller mindre snöbirmor nu. Det är ganska stor skillnad i hur länge de vill vara ute och leka, både mellan katterna och beroende på hur kallt det är ute. När det blir mer än 10 minusgrader är det kortare stunder men som i dag när det bara är 4 minusgrader är de ute ganska länge.

Manami bryr sig inte ett dugg om att det är kallt ute, hon är gärna ute och far runt i snön som en liten snöboll. Hon brukar burra upp pälsen så hon blir som en rund boll. När de andra katterna går in sitter hon kvar ute ett bra tag. Luna är också ute mycket men hon är inte lika förtjust i snö som Manami. Efter en stund börjar hon vifta på tassarna när snön fastnar. Då tycker hon det är dags att gå in i värmen och tvätta tassarna torra.

jan 23-16 Snöbirmor2

Manami busar i snön

Madde och Yra går hon gärna ut en stund, men de föredrar mest att sitta och titta på snön. I fjol när Yra var ute brukade hon gräva gångar i snön dit hon ville gå. Hon krafsade bort snön som var ivägen och gjorde stigar runt i trädgården. När hon kom in var hon för det mesta täckt i snö och skakade på sig som en liten hund. Sen var det bara för matte att torka upp snön efter henne.

jan 23-16 Snöbirmor1

Luna och Manami har burrat upp pälsen

Ludde är den som är lite skeptisk mot snö och kyla. Han tycker det räcker att sätta sig en stund vid altandörren och ta några djupa andetag med frisk luft, sen är det dags att leta upp ett varmt ställe att sova på.

Varje gång de har varit ute har alla, framförallt Luna och Manami, fått en energikick och rusar runt i huset och busar för fullt. Mattorna far åt alla håll, en liten matta i hallen använder de som flygande matta. Någon av katterna tar full fart från vardagsrummet, landar på den lilla mattan som då far iväg nerför några trappsteg. Sen ska matte lägga tillbaka mattan så nästa kan prova att flyga en liten bit.

jan 23-16 Snöbirmor

Luna tar en snösväng

När energin tar slut är det dags för en sovstund, gärna i någon av korgarna som står bredvid ett varmt element.

 

Advertisements

2 comments on “23:e Januari – 2016 Snöbirmor

 1. Rebekah M
  January 23, 2016

  Så härligt de har det, Dina snöbirmor! Jag föll totalt för sista bilden av Luna i snön … den är så vacker!

  • Annakarin
   January 23, 2016

   Tack, jag blev nöjd själv med det kortet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: