S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

21:a Februari 2016 – Snart är det utställning

feb 21-16 Snart är det utställning

Yrhättans Luna och Manami

I dag har jag och katterna gått igenom utställningslådan och börjat förbereda inför årets första utställning. Med en hel del hjälp från framförallt Yra, Manami och Luna tog det drygt två timmar, utan hjälp hade det gått på en halvtimme. Men, nu är jag säker på att allt är noga luktat på och godkänt av katterna. Alla leksaker som fanns i lådan är provade och jag lyckades till slut hitta och lägga tillbaka allt i rätt låda igen.

Packning till en utställning är ganska stor, det är burskynken, kattlådor, kattburar och en massa annat och helst en liten väska med kläder till husse och matte. Man får inte ha en liten bil om man ska få med sig allt. Sist vi köpte bil tog husse och provade om katternas utställningslåda rymdes i bakluckan, ungefär som man provade om barnvagnen rymdes när sonen var liten.

feb 21-16 Snart är det utställning3

Yrhättans Manami

Det enda som är kvar nu är kloklippning och badning av de katter som ska få följa med. Det blir Luna och Manami som gör debut i öppen klass eftersom de ganska precis fyllt tio månader, det ska bli spännande att se hur det går. De är båda två ganska stora för sin ålder och har börjat få en liten lejonman runt halsen även om den är ganska liten än så länge.

feb 21-16 Snart är det utställning2

Yrhättans Manami kollar snödjupet

Det ska bli roligt att fara iväg och prata katt en helg. Dessutom är det ganska skönt att bo på hotell och mysa. Det enda som är jobbigt är att utställningarna alltid börjar så tidigt på morgonen, jag är inte till min fördel vid sjutiden på morgonen vilket är en ganska vanlig tid när det är dags att vara på plats. Det är tur att katterna inte har något emot tidiga morgnar eftersom de förväntas se pigga och vackra ut vilket matte tack och lov slipper.

 

 

 

 

Advertisements

2 comments on “21:a Februari 2016 – Snart är det utställning

  1. Rebekah M
    February 21, 2016

    Så vackra de är! Lycka till!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: