S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

13:e Mars 2016 – Våren är på väg

mars 13-16 Våren är på väg1

Madde luktar in våren

I dag var första dagen när man kände att det fanns ett löfte om vår i luften. Alla katterna har varit ute och njutit av solen i dag och det verkar ha varit mycket spännande dofter i luften. Lite fjolårsgräs har kommit fram och provsmakades även om Manami inte verkade tycka det var särskilt gott.

mars 13-16 Våren är på väg

Manami tyckte inte fjolårsgräs var gott

Mycket spring i benen på Luna och Manami, altandörren har stått öppen och de har sprungit ut och in hela dagen. Manami upptäckte att det var skare och efter lite försiktig tassprövning om snön höll att gå på så promenerade hon på snön, Luna följde självklart efter och båda hittade växthuset som blev en spännande plats att undersöka. Manami passade också på att sitta en stund på stubben som hon brukar använda som utsiktsplats på sommaren.

mars 13-16 Våren är på väg2

Manami på stubben

Madde har gjort det hon njuter av, suttit stilla i solen tills hela hon blir en varm liten boll av lycka. Man ser verkligen när hon är nöjd med livet, hon kan uttrycka hur hon känner med hela kroppen. Idag har hon luktat på alla spännande dofter ute och till sist lade hon sig att sova på fönsterbrädan en stund.

mars 13-16 Våren är på väg5

Madde tar en tupplur i solen

Yra tycker också om att sitta i solen men hon har också övervakat Luna och Manami och kunde inte låta bli att gå runt på skaren ett tag. När hon var liten grävde hon gångar i snön, det var som att se en liten mullvad i full fart. Hon var och är helt obekymrad om hon har pälsen full av snö, när hon kommer in skakar hon bara på sig som en liten hund tills all snö är borta.

mars 13-16 Våren är på väg3

Yra i snön

Nu är det kväll och altandörren är stängd för idag och alla har lagt sig att vila en stund innan det är dags för kvällsrace upp och ner för trapporna. Det finns alltid lite mer spring i tassarna innan det är dags för kvällsmat och sovdags.

 

Advertisements

2 comments on “13:e Mars 2016 – Våren är på väg

  1. Rebekah M
    March 14, 2016

    Vilket härligt liv de har där, med uteplatsen och allting! Fina bilder på underbara katter!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: