S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

23:e Mars 2016 – Glad Påsk

mars 23-16 Glad Påsk1

Madde solbadar

Sakta men säkert försvinner snön och våren kommer smygande Det börjar komma upp en liten knopp eller två i trädgården och ett och annat grönt grässtrå för katterna att mumsa i sig. Men än är det en tid kvar innan allt blir grönt och det är dags för småflugor och andra roliga byten (enligt katterna) att vakna till liv.

Påsken firas som vanligt utan speciellt mycket pynt. Det mesta som hör påsken till är inte kattvänligt. Påskris med fjädrar är roligt byten, men ståltråden som man binder fast med är inte bra för små katter. Matte tycker inte heller att det är roligt att dammsuga fjädrar och plocka ihop ris som lekts med överallt i huset. Påskliljor är giftiga och kommer inte in i huset. Porslinsfigurer är inte heller populärt här hemma. När systrarna bus sätter fart gäller det att allt som står i vägen är okrossbart.

mars 23-16 Glad Påsk2

Luna och Manami funderar på nya bus

Det blir påsk i alla fall, godis i stora skålar och lite ägg att äta räcker långt. Det är mysigt med några extra lediga dagar då man har tid att busa ordentligt och mysa lite extra med alla.

Varma dagar är altandörren öppen flera timmar och Luna och Manami förvandlas till energiknippen som springer ut och in. Det är som att ha två uppladdade Duracellkaniner som springer runt. Det händer att de får med sig framförallt Yra som springer med ett tag innan hon kommer på vad hon gör. Madde sitter mest ute och bara njuter av sol i pälsen.

mars 23-16 Glad Påsk

Yra undrar varför hon inte får sova ifred

Det är som om energin de får av att vara ute sitter i långt in på kvällarna. I går kväll kom Manami dragande på ett leksnöre och Luna sprang efter och jagade. När det sen var dags att sova hittade jag snöret och två leksugna töser som väntade på mig i sängen. Jag önskar jag hade hälften av deras energi, oj vad man skulle orka och hinna med mycket.

Glad påsk till er alla och njut av några extra lediga dagar.

Advertisements

3 comments on “23:e Mars 2016 – Glad Påsk

  1. Rebekah M
    March 24, 2016

    Glad Påsk till er alla från oss här.

    Kanske solen gör att de får ännu mera energi?!

    Här har vi en bra bit till vår, men Påsk blir det i alla fall. På Långfredag är allting stängt … precis som det var hemma förr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: