S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

8:e Maj 2016 – Dags för pälsbyte

maj 8-16 Dags för pälsbyte

Manami visar upp sina långa morrhår

Nu har vårblommorna kommit och rabarbern har börjat titta upp. Det går lika fort varje år och man hinner inte riktigt med, vare sig att njuta av årstiden eller allt man vill hinna med. De enda som verkligen tar sig tid att njuta när solen börjar värma är katterna.

maj 8-16 Dags för pälsbyte3

Luna spanar på ett byte

Manami och Luna har väldigt roligt ute på dagarna, de har jagat sin första humla som de upptäckte tillsammans. De stod på varsin sida och satte lite försiktigt varsin tass på den stackars humlan. När den försökte flyga iväg slog de till den med tassen så den inte försvann iväg. Tur nog försökte de inte äta upp den och ingen blev bränd så den upptäckten har de kvar.

De har också upptäckt att det är väldigt gott med små späda grässtrån att smaska på. De har lärt sig av Madde och Yra som gärna tar lite grönt varje dag. Måsarna har också kommit hit vilket är ett säkert vårtecken. Både Manami och Luna försöker göra sig helt platta och bara glida över gräsmattan för att kommit riktigt nära, vore det inte ett stängsel ivägen undrar jag om de inte skulle klara av att fånga en. Två snabba damer som jagar tillsammans kan säkert ta många byten. Jag hoppas ingen mås är så dum att den landar i rastgården, jag vill inte dammsuga måsfjädrar i huset eller ännu värre försöka jaga ut en mås som de burit in.

maj 8-16 Dags för pälsbyte1

Madde njuter i växthuset

Madde sover som vanligt gärna i växthuset och hon har ofta sällskap av Manami som älskar att ligga ute och sova. Än så länge tycker Luna att sova är något man gör inne i en skön korg men det kommer säkert att ändras när det blir ännu varmare ute.

maj 8-16 Dags för pälsbyte2

Yra bland blommorna

Det här är också årstiden när alla katterna tycker det är dags att byta till sommarpäls. Med tanke på hur mycket katthår jag dammsuger upp nästan varje dag borde det finnas minst ett dussin katter i huset. Men det är en övergående tid och när det är klart är det dags att presentera den korthåriga birman. Det är tur att det bara finns trasmattor i huset (eller katthårsfångare som jag brukar säga), det är bara att tvätta och torktumla så fort de börjar se ut som ryamattor.

 

 

Advertisements

2 comments on “8:e Maj 2016 – Dags för pälsbyte

 1. Rebekah M
  May 8, 2016

  Vilken underbar vår ni verkar ha där … och vilka bilder!!! Här har det varit så kallt så länge, så de första grässtråna såg jag i går!

  • Annakarin
   May 8, 2016

   I dag är det full sommarvärme. Jag njuter i solen och katterna under stolen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: