S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

25:e maj 2015 – Vi har varit på utställning(ar)

maj 25-16 Vi har varit på utställning(ar)

Luna packar sig själv.

Det har hänt en hel del sedan vi var på utställning i Uppsala och Luna och Manami tog sina första certifikat. Sedan dess har vi varit i Umeå, Östersund, Nannestad och i helgen som var i Gävle. Men, nu är det lugnt ett tag framöver. Det känns som om man bara tvättat, packat utställningslåda och sedan börjat om igen.

Efter dessa utställningar kan jag nu stolt presentera Internationell Champion Yrhättans Luna och Internationell Champion Yrhättans Manami.

maj 25-16 Vi har varit på utställning(ar)2

Luna gäspar stort

Men ibland är det roligt att fara iväg och det gäller att passa på när utställningarna ligger ganska när där vi bor. Nannestad i närheten var Oslo var kanske lite långt, men det var en härlig bilresa genom vackra landskap och både Luna och Manami tycker det är ok att åka bil, de sover och vaknar först när vi är framme, oavsett hur lång resan är. Båda har hunnit med att bli resvana och tycker det är spännande att utforska nya hotellrum och få ha full uppmärksamhet från matte och husse. Med väldigt bra kattvakt hemma kan man lugnt säga att alla katterna fått väldigt mycket uppmärksamhet och extra god mat sista tiden.

maj 25-16 Vi har varit på utställning(ar)3

Två coola töser slappar på utställning

När man kommer till hotellrum så är det första man får göra att kattsäkra rummet, kolla så det inte finns något de kan göra sig illa på, fastna i eller riva ner. Det här är något vi gjort så ofta och tycker att vi kan, men ibland är det något man missar. I Östersund var vi ute och åt och när vi kom tillbaka tyckte jag att det var något underligt med Manamis svans, jag kände på den och fick handen full av skum. Det visade sig att det var en automatisk tvålpump över handfatet i badrummet. Hon måste ha hoppat upp, stoppat svansen under tvålautomaten som då sprutade tvålskum på svansen. Den kvällen var det bara att bada om delar av katten, vi hämtade också en servicekille som fick stänga av tvålautomaten så det inte skulle hända igen.

160525

Manami i gröngräset

Nu senast i Gävle tog båda sina första certifikat på väg mot nästa titel. Men, det är dags att ta en paus och njuta av våren ett tag. Luna och Manami är ute hela dagarna och gör allt de kan för att förvandla sig från välbadade töser till töser med jordiga tassar och sand i pälsen.

 

Advertisements

2 comments on “25:e maj 2015 – Vi har varit på utställning(ar)

 1. Rebekah M
  May 25, 2016

  Vilket underbart ansiktsuttryck hon har på bilden med väskan! 🙂

  Det måste vara rätt kul att resa sådär, eftersom de är coola med att åka bil. Annars vore det ju hemskt. McDuff har bara rest en gång; från Quebec City, hit till Saint John. Sju timmar. Han sa inte ett pip, men var helt skräckslagen. Lillstackarn.

  • Annakarin
   May 25, 2016

   ja, jag är glad att de tycker det är ok att åka bil, annars blev det inga utställningar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: