S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

29:e Maj 2016 – Nu har vi smått i huset

maj 29-16 Vi har smått i huset1

Mysigt med syskon att gosa med

Den 10:e maj fick Yra fyra fina småttingar. Eftersom pappan, Yrhättans Otis är blåmaskad liksom Yra så är alla blåmaskade. Förlossningen gick snabbt och lätt och på mindre än två timmar var allt över och fyra små låg och snuttade hos en belåten Yra. Hon är en fantastisk mamma som har mycket mjölk att erbjuda och hon tar bra hand om sina små. De är små tjockisar som ivrigt svarar när Yra pratar med dom, hon är väldigt pratig och det skulle vara roligt att förstå vad det är hon säger till sina småtroll.

maj 29-16 Vi har smått i huset3

Matdags

Alla har nu öppnat ögonen och om jag sett rätt så är det fyra pojkar och en flicka (men man ska inte vara riktigt säker än), bra röstresurser har de alla och det är mycket pipande i lådan när det är matdags. De går omkring på lite ostadiga ben och har börjat utforska bolådan vilket är en alldeles lagom storlek att hålla sig på, det tycker både jag och Yra. Varje gång jag väger dom sitter hon bredvid och håller ett vakande öga på vad som händer.

maj 29-16 Vi har smått i huset2

Nyfikna småtroll

Jag var lite fundersam vad husets övriga töser skulle säga, men det är inga problem. De är inne i kattungerummet ibland men så fort det kommer minsta lilla pip från lådan så rusar de ut, ungefär som ”inte mitt ansvar, någon annan får ta hand om det där ljudet”. Vi får väl se vad som händer när det är dags att börja utforska världen utanför bolådan och leka, jag är väldigt säker att de kommer att få sällskap av de stora när de blivit lite större.

maj 29-16 Vi har smått i huset4

Liten tjockis

Yra gör nu utflykter från sina små, hon föredrar att komma ner och äta och gå på låda fast hon har allt hon behöver i rummet, jag tror hon tycker det är skönt att komma ifrån en stund. Om de ligger lugnt och sover lägger hon sig gärna en stund utanför bolådan och vilar. Hon har också börjat gå ut i trädgården korta stunder men hon måste ha superhörsel, minsta lilla pip från övervåningen så springer hon snabbt upp och kollar vad som händer.

maj 29-16 Vi har smått i huset

Yra tar en paus

Vad de ska heta är inte riktigt klart än, det enda som är säkert är att alla namn ska börja på bokstaven P och på köksbordet ligger en lista med många namn att välja på. Det tar ett tag innan det blir rätt namn till rätt katt och det tar ännu mer tid när man har en bokstav som alla namn ska börja på.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: