S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

6:e Juni 2016 – Småttingar på upptäcksfärd

jun 6-16 Smättingar på upptäcksfärd2

Yrhättans Phi

Nu har småttingarna börjat växa till sig och jag är nu säker på att det är två flickor och två pojkar. De växer för varje dag och har nu börjat upptäcka världen utanför bolådan till mamma Yras förskräckelse. Hon gör sitt bästa för att hålla alla på samma ställe, men det är inte lätt.

jun 6-16 Smättingar på upptäcksfärd

Ett eget krypin

Den första dagen när de klättrade ut ur bolådan höll de sig nära men redan på andra dagen var de mycket stadigare på benen och började göra större utflykter runt om i rummet. De har hittat ett krypin under bokhyllan där mamma Yra har svårt att komma in. Men, hon lägger sig framför och lockar med mat och då kommer alla farande på en gång.

jun 6-16 Smättingar på upptäcksfärd1

Matdags

Lekperioden har också börjat så smått, lite försiktig brottning och boxning med syskon har börjat och det kommer inte att dröja länge innan det är full fart över golvet. Låda med klumpfri sand är på plats även om de inte har börjat med mat än. De fick i dag prova lite mjölkersättning, jag doppade fingret och serverade, alla slickade av mitt finger och passade på att provbita. De har väldigt vassa små tänder och det kommer inte att dröja länge innan de med förtjusning får lite köttfärs att börja med. Precis som förra gången anser mamma katt att det är en förolämpning mot henne och kämpar hårt med att lapa i sig allt själv.

jun 6-16 Smättingar på upptäcksfärd3

Nospuss

Luna och Manami satt ett bra tag och tittade in i dag, de var väldigt nyfikna på de små som sprang fram och tillbaka, men än så länge är det roligare att titta på än att vara med. De tycker nog att de måste vara lite större för att vara något att leka med.

Alla har nu fått sina namn, det tog ett tag men det ska kännas rätt. Så, låt mig presentera Yrhättans Phi, Pixy, Peps och Prince. De är alla ljuvliga och kommer så fort man börjar prata och vill gärna klättra upp i knäet så fort man sätter sig på golvet. Det här är tiden när man alltid har långbyxor oavsett väder, väldigt vassa små klor hör ihop med kattungar även om det snart är dags att börja klippa klorna så de vänjer sig.

 

 

Advertisements

2 comments on “6:e Juni 2016 – Småttingar på upptäcksfärd

 1. Rebekah M
  June 5, 2016

  Vilket fantastiskt ansiktsuttryck på Phi i den första bilden! 🙂

  Så kul att följa dem, hur de upptäcker världen utanför!

  • Annakarin
   June 5, 2016

   Jag kan sitta länge och bara titta på vad de gör och hur de reagerar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: