S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

12:e Juni 2016 – Full fart framåt

jun 12-16 Full fart framåt2

Yrhättans Pixie

Det här är en härlig tid med små kattungar. Varje dag är det något nytt som händer och att bara sitta ner och se hur de upptäcker allt är något man kan göra hur länge som helst. De har nu börjat äta mat även om det inte är så stora portioner. Så här långt är köttfärs med lite smält osaltat smör en klar favorit. De smakar faktiskt på allt jag serverar men så länge mamma Yra har massor av mjölk att erbjuda så är det allra godast. Oavsett vad de ätit så avslutas varje måltid med en rejäl tvättning av mamma Yra och sedan en slurk mjölk.

jun 12-16 Full fart framåt1

Köttfärs är smasken

Gå på låda har de lärt sig utan problem. Första dagarna var det roligt att bara gå runt och krafsa men nu sitter de där med koncentrerad min och gör vad de ska. Mamma Yra använder inte den lådan utan verkar tycka att den är till för kattungar och det är jag glad för. Små kattungar krafsar inte jättehögar men det gör Yra. Skulle hon gå på den lådan skulle alla sand hamna på golvet eftersom den har låga kanter som är lagom för en liten.

jun 12-16 Full fart framå3

Mamma Yra tar en paus

Lek- och upptäckslustan är stor och varje dag upptäcker de något nytt. De har nu tagit hela rummet till sin lekplats och börjat leka med bollar och annat som jag lagt dit. Ett leksnöre som var helt ointressant i går är nu väldigt roligt att bita i och dra iväg som ett byte. Klättra och hoppa är också något de övar för fullt, med mer eller mindre framgång. Det där med avståndsbedömning och att vara helt stadig på tassarna är inte deras starka sida än. Men, det hindrar ingen av de små från att försöka. Det är tur att det finns mjuka mattor och filtar att landa på som finns utlagda på de ställen där en liten katt kan vilja hoppa för att ta sig någonstans.

jun 12-16 Full fart framåt4

Storasyster Manami kollar in läget

Mitt i den mest intensiva lek så blir det dags att sova, man kan ibland se hur de går från lek till sömn på mindre än en minut. De bara stannar upp, sätter sig ner och sen bara låter sig slappna av och somna där de är. Sovdags för natten är de lite mer noga. De har valt ut en stor mysig kattkorg som sin favorit. De kryper ihop tätt tillsammans och blir det för varmt under natten klättrar de ut ur korgen och lägger sig ovanpå.

jun 12-16 Full fart framåt

Mysigaste sovkorgen

 

 

Advertisements

One comment on “12:e Juni 2016 – Full fart framåt

  1. Rebekah M
    June 13, 2016

    De utvecklas fint, sötnosarna!

    McDuff är okay med köttfärs, men det är ingen höjdare. Det är som att han kan både ha och mista det. Inte alls som Hadassah … så fort hon hörde att jag klöste upp en köttfärsförpackning blev hon alldeles till sig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: