S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

23:e Juni 2016 – Busligan växer

juni 23-16 Busligan växer3

Prince tar en paus

Här är det nu full fart på alla småttingar. De har börjat busa rejält och upptäcker nya sätt att leka varje dag. Att jaga efter snören är väldigt roligt och när man får tag i sitt byte så ska man bita hårt och försöka dra iväg med snöret så ingen av syskonen får tag i det. Bollar som låter är också bra, då kan man spela fotboll vilket brukar sluta i en hög med fyra kattungar. Mamma Yra övervakar leken, ofta ligger hon på sängen och tittar på. Men ibland händer det att hon också är med och leker till småttingarnas förtjusning. Jaga mammas svans och hoppa på henne och bita i mammas öron är en höjdare. Yra har tålamod till det mesta men ibland skakar hon av sig sina små och hoppar upp på sängen så de inte får tag i henne.

juni 23-16 Busligan växer1

Invägning

Luna och Manami blir mer och mer nyfikna och är ofta inne och tittar på leken. De kan inte heller låta bli att leka med ibland, men så fort någon liten kommer för nära så backar dom, inte riktigt säkra på vad man ska göra när de är så små tror jag. Men det kommer inte att dröja länge innan de busar tillsammans.

juni 23-16 Busligan växer2

Peps sitter och sover

Pixy och Peps är små matvrak och äter med förtjusning allt jag sätter fram. Prince väntar tills han ser de andra äta, då är det fritt fram för honom. Phi är den som gärna vill bli lite trugad, men när hon börjar äta så ryms det mycket i den lilla magen. Än så länge äter de mest köttfärs, rått kött, äggula och kattmatsmousse men jag tänkte de skulle få smaka lite kokt torsk nu till midsommar. Torrfoder och vatten finns alltid på plats, men än har jag inte sett någon som smakat på torrfodret. Vattenskålen däremot är populär och det är bra att de dricker mycket.

juni 23-16 Busligan växer

Små matvrak

Det är så fantastiskt att få vara med och se hur de utvecklas, från ett litet knyte till en orädd liten krabat som upptäcker världen på egen tass. Det är inte långt kvar innan det är dags att lämna kattungerummet och börja utforska huset, då kommer det att bli spring i trappor och kanske en liten promenad ute för att känna gräs under tassarna.

juni 23-16 Busligan växer5

Paus i buset

Trevlig midsommar

 

Advertisements

2 comments on “23:e Juni 2016 – Busligan växer

 1. Rebekah M
  June 24, 2016

  Vilken härlig tid! Och så roligt att det går bra för dem allihop! De är så söta!

  • Annakarin
   June 24, 2016

   Tack. De har just fått första frukost och springer runt och busar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: