S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

21:a Juli 2016 – Upptäcksfärder

juli 21-16 Upptäcksfärder6

Yrhättans Prince

Nu har småttingarna tagit hela huset som sitt och tillbringar dagarna med att springa upp och ner för trapporna och undersöka varje vrå av huset. Favoritplatsen är någon av klöstunnorna som vi ställt vid altandörren. Därifrån har man perfekt utsikt utåt och full kontroll över vardagsrummet och hallen. Det är också lätt att se när matte går in till köket, då blir det full fart eftersom det kan betyda något gott som serveras. Det är fascinerade hur så små katter kan äta så mycket, men om man tänker på hur mycket de springer runt så behöver de allt de äter. Kattungar ska ha fri tillgång till mat så de växer upp till stora fina katter.

juli 21-16 Upptäcksfärder2

Stor gäsp

Än så länge har de inte backat för någon mat, allt går ner och jag tycker det är bra att de är vana vid olika sorters blötmat, torrfoder finns alltid framme och de är också väldigt förtjusta i rått kött och andra godsaker som de har lärt sig finns i kylskåpet.

Framförallt Manami uppskattar sällskapet och busar mycket med alla, hon tvättar dom och sover mitt ibland alla. Luna är med ibland, men hon tycker de är lite jobbiga när de springer för fullt. Mamma Yra börjar snart tycka de är lite jobbiga men de får fortfarande snutta lite varje dag och hon bryr sig inte när de använder henne som leksak, jaga mammas svans och hoppa på henne tycker hon är helt ok.

juli 21-16 Upptäcksfärder1

Manami har tvättat av sin huvudkudde

Madde har inte riktigt bestämt sig än vad hon tycker, de får en förströdd tvätt på huvudet när hon går förbi och en kväll försökte hon bära upp en till garderoben för att pyssla om, men den var lite för tung för att hon skulle orka bära den uppför trappan. Är de för närgångna så fräser hon till så de backar en bit.

juli 21-16 Upptäcksfärder

Yrhättans Manami och Luna myser tillsammans

Leksaker finns nu spridda över hela huset, framförallt vardagsrummet börjar se ut som ett stort lekrum och det är sak samma hur mycket jag städar, det är ändå stökigt efter en kvart igen, men precis så ska det vara när man har kattungar i huset.

juli 21-16 Upptäcksfärder.5jpg

Yrhättans Peps sitter fint

De små börjar så smått få sina egna personligheter. Både Pixy och Phi är livsnjutare och när man pratar så rullar de runt och visar att de vill ha uppmärksamhet. Båda är snabba och man kan se att de är duktiga jägare med tanke på hur fort de fångar leksaker när man busar. Peps är en myspropp som gärna lägger sig i knäet en stund medan Prince är en upptäckare som alltid verkar ha något nytt att undersöka, man kan hitta honom på de mest mystiska ställen och han är alltid först fram till matskålen.

juli 21-16 Upptäcksfärde4

Så trött

Än så länge har de inte fått prova på att gå ut, men om det är fint väder till helgen kan det vara dags att få prova att springa lite på gräsmattan, självklart kommer det att vara när jag är ute och håller koll så de inte hittar på något, som att jaga bin eller annat som inte är så bra för en liten. När de vuxna vill gå ut nu säger de till och när de vill in hoppar de upp på fönsterbrädan och knackar på fönstret när de vill in.

 

 

Advertisements

3 comments on “21:a Juli 2016 – Upptäcksfärder

 1. Rebekah M
  July 21, 2016

  Vilket härligt liv!!! Den där bilden “så trött” är ju helt makalöst gullig.

  Blir det Q nästa gång?

  • Annakarin
   July 21, 2016

   Japp, men det kommer att dröja. Inga mer kullar närmaste året i alla fall.

   • Rebekah M
    July 21, 2016

    Bra … då har ni tid att fundera 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: