S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

31:a Juli 2016 – Dags att flytta

juli 31-16 Dags att flytta

Alla fyra sover sött

Nu börjar det snart bli dags för de små att flytta till sina nya hem. Det är bara Prince som ännu inte vet vart han ska bo. Till veckan är det dags för andra sprutan och veterinärbesiktning. Det kommer att bli tomt här hemma. Man vänjer sig fort vid att hasa fram istället för att gå, framförallt om man närmar sig köket. Hela gänget är små matvrak och äter det mesta även om de har favoriträtter. Jag kokade ett kg kyckling häromdagen och det försvann väldigt fort, sen sov alla middag väldigt länge och både stora och små sov på rygg med magarna i vädret.

juli 31-16 Dags att flytta2

Man blir törstig i värmen

Mamma Yra pysslar fortfarande om sina små och låter dom snutta lite varje dag, men ibland märks det att hon vill dra sig undan och vara ifred en stund. Det är inte så lätt för nu kan de hoppa upp på bokhyllan som är Yras favoritplats. Man nästan hör hur hon suckar när hon hoppat upp och lagt sig och alla fyra följer efter och vill ha lite uppmärksamhet.

Härom kvällen låg Yra uppe på sängen, hon såg ut att njuta av en stunds vila. Ögonen slutna och framtassarna i kors. Som vanligt lever hennes svans sitt eget liv och den rörde sig sakta fram och tillbaka. Då kommer Pixy och hoppar upp i sängen, får syn på mammas svans och anfaller och brottas med svansen, Yra rörde inte en min, hon låg kvar och lät Pixy leka. Det tog en kvart innan hon bestämde att det fick vara nog, då hade Phi också kommit för att hjälpa till. Yra bara tittade på sina små, klev upp och gick därifrån.

juli 31-16 Dags att flytta3jpg

Phi tar en paus

Manami är den som leker mest med de små, hon springer i lektunneln, hoppar upp och ner för klöstunnan och är alltid den som springer i täten och låter sig bli jagad och nerbrottad. När det är dags för en tupplur lägger hon sig gärna med alla små och tvättar noga av den som ligger närmast innan hon lägger huvudet på den, tydligen är kattungar bra huvudkuddar. Hon kommer nog att tycka att det blir lite tomt men än så länge är Prince kvar så det blir inte helt tomt på en gång. Luna är med och leker ibland, men hon föredrar att leka med Manami eller Yra. Små katter i flock tycker hon blir lite mycket.

juli 31-16 Dags att flytta1

Manami och Peps

Det här är sista kullen på ett tag. Nästa gång det är dags så är det förhoppningsvis Luna och Manami som ska få prova att bli mammor, men det kommer att dröja ett tag. Både katterna och jag behöver ta det lugnt ett tag.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: