S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

7:e Augusti 2016 – Upptäcksfärd i gräset

aug 7-16 Upptäcksfärd i gräset1

Yrhättans Prince

Nu börjar det bli lite tystare här hemma. Phi, Pixy och Peps har flyttat till sina nya hem och allt har gått bra. Kvar här hemma är bara Prince som ännu inte fått sitt nya hem. Han är en stor och väldigt trygg kille som älskar mat, bus och gos.

aug 7-16 Upptäcksfärd i gräset

Ska jag gå ner för trappan

I morse när jag vaknade satt han och pratade i sängen med en leksaksråtta i munnen och han hade burit upp en massa andra leksaker och lagt bredvid mig. Han tyckte nog att jag sov för länge och att det var dags att vakna och busa istället för att sova.

aug 7-16 Upptäcksfärd i gräset4

Gräs är spännande

Hans storasystrar, framförallt Manami leker gärna tafatt med honom tills han somnar. Det är full fart på kvällarna, Manami före och han efter, han har lite svårt att hinna med när hon sätter full fart men han ger sig inte förrän han kommit ikapp. Ibland ser jag hur Manami saktar in så han kan komma nära innan hon sätter fart igen.

Däremot tror jag att mamma Yra tycker att det är dags att han flyttar, det är inte alltid hon uppskattar att han försöker snutta på henne nu. Men han får fortfarande lite tvätthjälp på kvällen, både av mamma Yra och de andra katterna. När alla har varit där och tvättat lite är han rejält blöt och pälsen är lockig innan han torkar.

aug 7-16 Upptäcksfärd i gräset5

Vad är det här

Än så länge har vi haft altandörren stängd och släppt in och ut de vuxna när de sagt till, men nu med bara en kattunge kvar så har Prince idag fått gå ut med de stora katterna och känna på gräset. Först var han lite försiktig och nosade noga igenom hela altanen innan han gick ut på gräsmattan.

aug 7-16 Upptäcksfärd i gräset2

Måste göra rent tassen

Yra, Luna och Manami höll koll på honom och efter en stund började de visa honom att man kunde springa i lektunneln och leka tafatt ute. Han hittade väldigt mycket intressanta saker och nosade noga på både blommor och grässtrån. En humla som flög förbi på låg höjd var också intressant, jaktinstinkten syntes när han försökte lägga sig platt och anfalla, men han lyckades inte fånga sitt byte, tur var väl det.

aug 7-16 Upptäcksfärd i gräset3

Paus

Nu sover han djupt och drömmer nog om att klara av att fånga nästa byte han hittar när han får gå ut igen.

 

 

 

 

 

Advertisements

2 comments on “7:e Augusti 2016 – Upptäcksfärd i gräset

  1. Rebekah M
    August 8, 2016

    Vilken fin pojke! Lyckliga de som får honom att leva ihop med!

  2. Anonymous
    August 8, 2016

    Ja, han är speciell.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: