S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

14:e Augusti 2016 – Lugnt i huset

aug 14-16 Lugnt i huset4

Yrhättans Manami

Nu är det lugnt i huset, alla småtroll har flyttat till sina nya hem. Luna och Manami har busat runt tillsammans nu på morgonen men det märks att de undrar vart de små har tagit vägen. Mamma Yra har också gått runt lite men hon verkar tycka det är ganska skönt att inte ha ansvar och hålla koll på sina små. Det känns tomt här hemma, men det är så det ska kännas och alla små har fått helt underbara hem så det känns ändå bra. Lite underligt är det att man nu kan gå normalt igen, man slipper hasa fram av rädsla att råka kliva på en liten som inte lärt sig att man inte kan springa under fötterna på sina människor.

aug 14-16 Lugnt i huset5

Yrhättans Luna

Altandörren har fått stå öppen ett tag så de har haft möjlighet att springa ut och in som de är vana vid. Den enda som inte får gå ut än är Madde, kastreringen har gått bra, men så länge såret inte är helt läkt har hon utegångsförbud. Madde är inte helt nöjd med det och hon talar om det ganska högljutt och tycker matte är mycket korkad som inte förstår när hon säger till att hon vill gå ut.

Nästa helg är det utställning i Sundsvall, det är Luna och Manami som kommer att ställas ut. Det kommer att bli roligt eftersom det är mer än fyrtio birmor och birmaspecial med lite extra priser och annat roligt. Dessutom får vi, eller rättare sagt katterna sina nya klöstunnor då. Vi har beställt och får leveransen på utställningen eftersom säljaren kommer att finnas där. Det ska bli så skönt att byta ut de vi har mot nya och fina. Förhoppningsvis kommer alla katter att tycka om lite nytt att klösa på och ligga och mysa i.

aug 14-16 Lugnt i huset3

Yrhättans Luna och Manami

Efter nästa helg är det dags att koppla av ett tag, inga fler utställningar är inplanerade under hösten. För katterna börjar den härliga tiden när de vill vara ute sent på kvällarna, massor av spännande flygfän och insekter att jaga och matte vill ta det lugnt ett tag och börja fundera över vilka utställningar det blir nästa år.

 

 

 

Advertisements

3 comments on “14:e Augusti 2016 – Lugnt i huset

  1. Rebekah M
    August 15, 2016

    Så bra att de alla har fått fina hem! Det måste kännas skönt och tryggt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: