S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

9:e Oktober 2016 – Brrr tycker Ludde

okt-9-16-brr-tycker-ludde2

Ludde tänker inte gå ut

Det har börjat bli kallare ute och i morse var det frost. Som vanligt står katterna på rad på morgonen och vill gå ut en sväng före frukost. Som deras lydiga matte så öppnade jag altandörren och alla töserna trippade ut. Ludde kom lite på efterkälken och tvärnitade två meter från dörren. Han vädrade lite i luften och sen vände han om. Han valde att gå direkt till frukost och sen fort upp och lägga sig på dubbelsängen, varmt och skönt. Det där med kyla är inget han uppskattar.

okt-9-16-brr-tycker-ludde

Madde i sitt favorithörn, undrar vad hon ser?

Töserna har inga problem utan kan vara ute länge, det finns mycket spännande att titta på och prasslande löv att jaga efter. Det är först när de kommer in igen som de kommer på att de är blöta om tassarna och då är det dags för noggrann tvättning. Det ser ganska roligt ut när alla kommer in samtidigt och sätter sig på rad och börjar tvätta tassarna torra.

okt-9-16-brr-tycker-ludde1

Viktigt att stretcha innan man börjar jaga

Hösten är också en tid när alla börjar byta sovplatser. Från att under sommaren ha valt platser i solen är det nu dags att leta mysiga platser nära element. De mysiga sovplatserna högst upp på nya klöstunnorna är populära. Dubbelsängen är fullt godkänd, dessutom finns det en korgstol med sovkorg som alltid är upptagen. Madde tycker det är hennes plats men det är inte alltid hon hinner först.  Dessutom börjar alla sova lite extra, först sent på kvällen är det dags att vakna och busa. När matte tycker det är dags att sova är det fullt race i huset, springa över matte i sängen är populärt och det är lite svårt att somna ibland när sängen används som en del i racebanan.

okt-9-16-brr-tycker-ludde5

Anfall

En positiv sak med hösten är att det inte är så mycket katthår överallt. Nu är det dags att skaffa vinterpäls vilket gör att alla är på väg mot att se ut som riktiga fluffbollar. Varje år den här tiden funderar jag på varför jag inte ställer ut, nu när pälsen är som vackrast, men det är tyvärr inte så många utställningar som är inom rimligt avstånd. Förhoppningsvis är pälsen kvar till april då det är dags för Scandinavian Winner Show i Trondheim, håller tummarna att Luna och Manami kommer med. Båda är kvalificerade men det gäller att vara snabb att anmäla när det är dags.

okt-9-16-brr-tycker-ludde3

Kolla vad man fångat

 

Advertisements

2 comments on “9:e Oktober 2016 – Brrr tycker Ludde

 1. Rebekah M
  October 9, 2016

  Så fina de är allihopa, och va’ bra de har det som kan gå ut i det fria. Fantastisk lösning ni har där.

  • Annakarin
   October 9, 2016

   Tack, det är så skönt att kunna ha öppet varma sommardagar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: